24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

5 mýtů v kosmetice a péči o pleť

28.04.2013
PlumFoolery
Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů

Ahoj všem! taky všude čtete, že čokoláda způsobuje akné, že si nemáte česat mokré vlasy, že si máte vlasy mýt šamponem 2x apod.? Přemýšleli jste nad tím, které z těchto často opakovaných tipů jsou skutečně pravda a které jsou pouze mýtem? Ráda bych dnes představila 5 poměrně známých "faktů", které nejsou zas tak úplně pravda. Budu ráda, když mě do komentářů doplníte o další!

1.  Můžete mít otevřené a zavřené póry

- Není tak úplně pravda. Když si pod parou nahřeje obličej nebo svou péči doplňujete tonerem, dochází pouze k rozšíření či zúžení cév na obličeji. Pokožka lehce nateče a póry se tak zdají menší - zavřené. Žádný kouzelný klíč k otevření a zavření pórů jako takových neexistuje.

 

2. Holením způsobíte, že chloupky budou růst zpět silnější a tmavší

- Opět není tak úplně pravda. Chloupky se jeví tlustší a tmavší proto, že jste je oholili v jejich nejtmavším a zároveň nejširším místě. Kdybyste je nechali odrůst, opět se začnou zužovat a zesvětlovat. Proto se nemusíte bát, že z Vás výhledově bude grizzly:-)

 

3.  Krém na oči Vás kompletně zbaví kruhů pod očima

- Bohužel. Jde opět spíš o podporu než bič na tmavé kruhy. Pokud máte geneticky danou tenkou kůži kolem očí, cévy pod ní budou jednoduše prosvítat. Težko se geneticky daná tloušťka kůže změní krémem. Pokud jde spíše o pigment, vyzkoušejte zesvětlující krémy. Oteklé kruhy pak může pomoci redukovat kvalitní spánek a spousta vody!

 

4. Pasta na zuby Vás zbaví pupínků

- Pasta na zuby je velice oblibeným pomocníkem v boji proti akné. Nicméně by rozhodně neměla být pravidelnou součástí Vaší péče. Zatímco je pravda, že složení pasty způsobí vysušení pupínků, většina z nich obsahuje fluorid který může vaší pokožku nepěkně podráždit až popálit a způsobit jizvy, což rozhodně nikdo z nás nechce.

 

5. Čokoláda způsobuje pupínky

- Další z velice populárních mýtů, který není pravda. Čokoláda Vám rozhodně nezajistí mastnější či špinavější pleť. Přemýšleli jste nad tím, kdy máte chutě na čokoládu? Pro spoustu žen je to v období před menstruací, kdy s námi šijou hormony....a právě ty mohou mít podíl na Vašem hormonálním akné. Čokoláda je v tom opravdu nevinně:-)

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PlumFoolery

Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.