24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jak se správně odlíčit

17.10.2012
PlumFoolery
Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů

Většina z nás se ráno maluje stejně autmaticky, jako si čistíme zuby. Důležité je ale umět i makeup správně z tváře odtsranit. že není vhodné jít spát s makeupem asi všichni víme, ale je pár pravidel, které bychom měli každý večer dodržovat. V tomto článku jsem se je tedy pokusila shrnout a ukázat vám, jak na to.

Většina z nás se ráno maluje stejně automaticky, jako si čistíme zuby. Důležité je ale umět i makeup správně z tváře odtsranit. že není vhodné jít spát s makeupem asi všichni víme, ale je pár pravidel, které bychom měli každý večer dodržovat. V tomto článku jsem se je tedy pokusila shrnout a ukázat vám, jak na to.

 

1. Odlíčíme oční okolí

-ať už nosíte jen řasenku nebo i stíny navlhčete vatový tampónek svým oblíbeným odličovačem a přiložte ho na 20 vteřin na oko. Po této době pohybem kolmo dolů stáhněte makeup z očí. Následně tampónek otočte a směrem od vnějšího koutku k vnitřnímu setřete zbytek líčení. Nestírejte makeup směrem od vnitřního koutku ven - hrajete tak do not kruhům pod očima a budoucím vráskám!

TIP: Garnier Essentials (zelený) odličovač (Rossmann, 89 Kč)

2. Odlíčíme zbytek tváře

- sáhněte po pleťovém mléku a navlhčete jím dva vatové tampónky. Přiložte ke hřebtu nosu a půlkruhovými pohyby směrem ven odličte tváře. Stejně tak čelo nos a bradu. Podél čelisti se snažte tampónky táhnout od uší směrem dopředu, kdo by chtěl v podkročilejším věku podpradek, že :-) 

TIP: Bione odličovací mléko ( Drogerie Jasmín, 61 Kč)

3. Odstraníme poslední zbytky makeupu

- navlhčete vatový tampónek vaší oblíbenou pleťovou vodou, případně tonerem a doodličte zbytek tváře. Často si myslíme, že mýdlo na obličej, či odličovací mléko nebo ubrousek stačí, ale není tomu tak. Uvidíte, že i při tomto kroku se váš sněhově bílý odličovací tamponek nepěkně zbarví. Zaměřte se zejména na těžce dostupné či problematické partie - záhyby kolem nosu, brada a vlasová linie, ve které makeup snadno zůstane.

TIP: Micelární voda Bioderma ( lekárny, cca 230 Kč za 500 ml)

4. Hydratace

- následně je váš obličej připraven vstřebávat péči. Sáhněte po svém oblíbeném pleťovém krému a rovnoměrně ho rozetřete po celém obličeji včetně krku. Opět se snažte jít proti smětu vrásek a gravitace:-) Krém nevmasírovávejte nijak důrazně, stačí ho jemně rozetřít a vklepat. 

TIP: Neutrogena visibly clear krém na obličej ( Rossmann, 135 Kč)

 

5. Péče o oční okolí

Pokud se váš věk blíží ke kulaté dvacítce je vhodné sáhnout po prvním očním krému. Stačí obyčejný, hydratační, není potřeba zatěžovat mladou pleť zbytečně těžkými krémy. Krém naberte na prostředníček - nejslabší prst na vaší ruce a jemně ho vklepejte směrem od vnějšího koutku k vnitřnímu. Oční okolí je velice citlivé a tak se několikaleté násilné vtírání podepíše na jeho vzhledu v podobě jemným vrásek, hlubokých kruhů apod. 

TIP: Salvus hydratační krém na oční okolí (Tesco, 100 Kč)

 

6. Závěrečný trik, který jsem se naučila používat na radu své kosmetičky. Po celém tomto večerním rituálnu přestříkejte obličej osvěžující vodou ve spreji. Váš krém "natáhne" vlhkost" do pokožky tím, jak se sám vstřebává. Pokud trpíte suchou pletí, určitě vyzkoušejte:-)

TIP: Balea mořská voda ve spreji (DM, 39 Kč)

 

 

Na závěr výrobky, které momentálně používám já:

 

Sonia Kashuk dvoufázový odličovač očního okolí

Bione odličovací pleťové mléko s minerály vřídelních pramenů

Essence My Skin toner

Missha Super Aqua cell renewal snal cream

Etude House Moisture Collagen gel na oční okolí

Balea minerální voda ve spreji

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PlumFoolery

Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.