24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Novoroční předsevzetí

11.12.2016
Být fit je in!
Věčný relax není zdravý. Buďte s námi fit! :)

Každý rok stejná písnička? Ano to je…. Za pár dní zahájíme nový rok, tentokrát s číslem 7 na konci, že by to bylo znamení šťastného roku? Uvidíme, ale když si řekneme už teď, že rok 2017 bude úspěšný, tak to tak bude!

Každý budeme oslavovat příchod nového roku po svém, někdo doma, někdo v hospodách a restauracích, někdo vyrazí za exotikou a horalové se vydají na hory.
Ráno, tedy spíše v poledne či odpoledne budeme celí rozlámání, jakmile vylezeme z postele, zastaví nás bolehlav, žaludek na vodě a tělo s námi nebude moc spolupracovat. Po lehkém jídle, několika růžových pilulkách a litrech vody se začneme vzpamatovávat a všechno nám začne docházet, je tu nový rok a chtělo by toho využít a udělat ve svých životech nějaké změny.Je vám tento scénář povědomý? Mě tedy ano, i když co jsem starší, alkohol nesnáším úplně nejlépe a z postele vylézám většinou až v podvečer a jako novoroční jídlo si dávám česnečku. Jinak vše sedí, vidím se na gauči v pyžamu, s bílým zoufalým obličejem a přemýšlím, co se svým životem v roce 2017 udělám, jaké zásadní změny a předsevzetí chci a budu plnit.Většinou začínám bilancováním předešlého roku…možná dokonce někde najdu schované sepsané předsevzetí z předešlého roku a zjistím, že je to celkem bída, že jsem toho vlastně moc nedodržela….
To mi na náladě moc nepřidá a místo toho, abych si užívala první den nového roku, byla bych raději  zalezlá v černém igelitovém pytli někde v podzemí.
 
Loni jsem sepsala pro mě a přítele předsevzetí na papír a dala ho na lednici. Papír měl tři části, má předsevzetí, předsevzetí pro přítele a naše společná, no a jak si myslíte, že to dopadlo? Na čele lednice to vydrželo chvíli, pak se papír přesunul na bok lednice a časem bylo vše překryto pohledy, diplomy a reklamními letáky. Narazila jsem na to vždycky, když jsem umývala lednici, prvních pár týdnů jsem se zděsila a honem rychle začala vymýšlet, jak se do všeho pustím, po pár měsících jsem se nad tím jen zasmála a schovala to zase zpět pod horu letáků na bok lednice.Letos jsem si řekla, že to udělám jinak, lépe a efektivněji. Sepíšu si vše, co se mi za tento rok povedlo, v práci, ve sportu, v osobním životě ve vztahu k rodině a k přátelům. Poté si ke každé věci napíšu 1-2 věci, co udělám ještě lépe, více či častěji. Nemá smysl dávat si předsevzetí, že budu chodit pravidelně plavat a na jogu, když je mi v bazénu zima a joga mě nabaví. Radši se zlepším v běhání, budu na cvičení víc makat a zlepším svůj maratonský čas.V práci je to fajn, moc mě to baví, chodím do ní ráda, ale některé věci nemůžete přímo ovlivnit, ale můžete pracovat sami na sobě. Sepsala jsem si 3 nejsilnější a nejslabší stránky, které se vztahují k práci a budu se jim soustavně věnovat. Silné stránky budu udržovat silnými a slabší pozvednu na průměrné a časem na stránky silnější.Osobní život a udržování vztahu s rodinou a přáteli by mělo být automatické, ale v dnešní uhoněné době, je také potřeba plánovat. To, že se budu s rodinou a přáteli vídat je sice hezký plán, ale v mé aktuální situaci to není jednoduché. Ráda bych alespoň zavedla to, že když přijedu do Prahy, sejdu se v neděli s nejbližší rodinou. Rodinu máme jen jednu a společně strávený čas je k nezaplacení! Přátelé jsou další důležitou skupinkou lidí, se kterými je potřeba udržovat vztah a být v kontaktu. Někdy se nám nechce, náš nejlepší přítel je gauč a pytlík solených kešu, ale věřte mi, že kešu vám ve svízelných životních situacích nepomůžou!Jedna z mála věcí, kterou neovlivníme, ani kdyby jsme se stavěli na hlavu, je čas. Čas je daný, běží všem stejně rychle a je na každém z nás, jak s ním naložíme. Dříve jsem se snažila pojem času ignorovat a stíhat vše, možné i nemožné a čekala jsem, že se něco stane. A víte co? Nestalo se vůbec nic! Nedostala jsme státní vyznamenání, přítel mě má rád pořád stejně a pro nejbližsí jsem byla pořád ta stejná Bára! Tím chci říct, že jsme každý pánem svého času a měli bychom ho využívat dle svého vlastního uvážení. Nenechat se strhnout okolím, dobou, prací, je důležité mít nad svým časem přehled a umět s ním pracovat.S tímto úzce souvisí i to, jak budeme trávit svůj volný čas. Nesnášíte sport a nejvíc si odpočinete při koncertech vážné hudby? Nelámejte nic přes koleno, členství do fitka a strávený leden v místě, kde chcete být ze všeho nejméně, nemá význam. Sport je důležitý pro vaše zdraví, energii  vitalitu, ale je potřeba k tomu přistoupit rozumně.
 
Novoroční předsevzetí je sice na jednu stranu motivující, ale když z nuly začnete dělat něco na 100%, co vlastně ani nemáte rádi, dopadne to jak jinak než špatně. Mnohem lepší je se motivovat skrze přátelé, společné aktivity a mít do začátku někoho, kdo vám poradí a pomůže.Chcete začít běhat? Skvělé, ale v lednu je zima, brzo tma a ne každý má běžecký pás v oblibě. Zkuste se přihlásit například do běžeckého kurzu, nebo vyrazit na společné tréninky, které se konají na různých místech po Praze.
 
Cvičení je to, co máte na novoročním To Do Listu jako první? Báječné, ale víte, kam budete chodit cvičit, kdy a jaký druh cvičení? Plánujte dostatečně, ať u toho co nejdéle vydržíte. Opět platí, přemluvte kamarádku/partnera, ať do toho jde s vámi a hned bude motivace o něco větší.Předsevzetí tipu budu krásná, dokonalá, zábavná, vždy upravená a nejlepší jsem už dávno vzdala. Za prvé, je to nereálné a za druhé, copak by chtěl můj přítel žít s paní dokonalou? Nechtěl a já jsem za to ráda a svých nedostatků si vážím a mám je ráda. Dělají mne jedinečnou a hlavně mne dělají tím, kým jsem.
 
Přejeme vám krásné prožití vánočních svátků, báječný rok 2017, buďte pozitivní, usmívejte se, věřte si a makejte na sobě.A hlavně, buďte sami sebou, protože takoví jste nejlepší!

Holky ve formě

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Být fit je in!

Věčný relax není zdravý. Buďte s námi fit!


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.