24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Co možná nevíte o lakování nehtů :)

22.12.2012
labradoora
Miluju kosmetiku, především tu vlasovou a nehtovou. V péči o vlasy mám vcelku přehled a hlavně mě to ohromně baví :) Lakování nehtů jsem propadla tak před dvěma lety a ráda objevuju nové a nové barvy a kombinace :)

Pár tipů pro správné lakování nehtů :)

Co možná nevíte o lakování nehtů :)


Občas mi přijde dotaz ohledně lakování nehtů. Většinou se jedná o dotaz na způsob lakování, postup při lakování a jak si poradit např. s bublinkováním. Protože je těch dotazů překvapivě dost a to i na věci, o kterých jsem si myslela, že jsou obecně známé, vypsala jsem pár bodů o tom, co byste o lakování nehtů měly vědět :)


1. Nehty je potřeba před lakováním odmastit :) Pokud chcete, aby lak dobře přilnul a obratem se vám neoloupal, je potřeba ruce ( nehty ) umýt mýdlem a před lakováním si umytýma rukama nesahat na obličej, do vlasů a tak podobně :)

 

 

2.  Pokud lak zhoustnul, nelijte do něj odlakovač. Lak tím znehodnotíte a změníte nejen jeho konzistenci, ale i životnost. Na ředění laků existují tzv. Thinnery, které se prodávají běžně v DMku i v Rossmannovi, stojí kolem 40,- Kč a stačí jen pár kapek, aby byl lak jako nový ;)

 

3. Když už do laku nakapete thinner, je potřeba ho dobře vmísit do hmoty. Nikdy lakem netřepejte! Vzniknou vám tak v laku bublinky, které nejen, že urychlí jeho vyschnutí, ale taky se bublinky moc rády přenášejí s lakem na nehet a povrch pak není hladký. Lahvičku s lakem si poválejte v dlani nebo na stehnu ( pozor, aby vám neřachnul na zem ), tak bublinky nevzniknou ;)

 

 

4. Nezapomeňte při lakování aplikovat lak nejen na vršek nehtu, ale i na hranku nehtu. Obzvlášť důležité je to při lakování podkladového laku nebo zpevňovače.

 

5. Čím míň tahů při lakování  nehtu, tím lépe. Čím víc budete při aplikaci laku „šmidlat“ do už nanesené vrstvy, tím spíš si vytvoříte díry a hroudy na laku. Pokud se vám to povede třemi tahy, je to ideální :)

 

 

6. Abyste předešly bublinkám při lakování, nechte jednotlivé vrstvy důkladně proschnout. Jednoduchý způsob, jak zjistit, že je lak suchý, je, když k sobě nehet na pravé a na levé ruce přiložíte a povrch laku nelepí :)

 

7. S údivem jsem zjistila, že spousta z vás nezná sušící top coat. Je to vlastně vrchní lak, který zajišťuje rychlé zaschnutí laku, dodá lesk a prodlouží výdrž. Mezi nejznámější patří Seche Vite, Four Seasons Vytvrzovač laků, NYC Turbo speed dry top coat, Essence Better Than Gel Nails Top Coat a taky třeba Sally Hansen Insta-Dry Top Coat.

 

 

8. Po lakování vždycky otřete hrdlo lahvičky od přebytečného nánosu laku! Prodloužíte tak výdrž laku, protože zabráníte úniku těkavých látek z důvodu netěsnícího víčka ;)

 

 

9. Samozřejmě je důležité laky skladovat v chladu a temnu. Není nutné je dávat přímo do ledničky, určitě jim ale neprospěje pobyt v přetopené koupelně nebo na parapetu okna. Ideální je třeba krabice a šup s ní do chladnější místnosti :) Pro majitelky většího množství laků vřele doporučuju pořadač Helmer, sama ho mám a jsem s ním maximálně spokojená :)

 

 

10. Lak schne v mrazu :) Pokud chcete urychlit schnutí laku a nemáte sušící top coat, šup s nehtama do ledové vody, na chvíli do mrazáku a v zimě prostě ruce vystrčte z okna ven :) Zní to vtipně, ale fakt to funguje. Už jsem viděla sušit lak na nehty fénem – to máte marný! :)

 

Mějte se krásně :)

 

 

 

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

labradoora

Miluju kosmetiku, především tu vlasovou a nehtovou. V péči o vlasy mám vcelku přehled a hlavně mě to ohromně baví Lakování nehtů jsem propadla tak před dvěma lety a ráda objevuju nové a nové barvy a kombinace


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.