24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Kosmetická předsevzetí 2013

28.12.2012
Dashulka87
Pětadvacetiletá brňačka, která miluje nákupy, kosmetiku, blogování, zvířata a dobrý jídlo :)

Kosmetická předsevzetí tak nějak všeobecně. O tom, co dodržuju, co ne a chtěla bych, co bych chtěla vzkázat do nového roku i ostatním kosmetickým maniačkám...a tak dál :)

Ahoj všem, blogerkám i neblogerkám!

Dáváte si předsevzetí? Já moc ne, protože z minulosti vím, že mám problém je dodržet....tento článek nebude ani tak o předsevzetích, jako takový celkový zamyšlení na téma kosmetiky, blogsféry, částečně jsou to předsevzetí pro mě, částečně takový výkřiky do tmy...

 

1) Nezapomínejte na základ - před jakýmkoli nákupem dekorativky dejte přednost kvalitní pěstící kosmetice, určené pro váš typ pleti. Na to si vzpomeňte vždy, když budete mít v košíku stopadesátejšestej lesk na rty nebo šedesátej růžovej lak na nehty..


2) Mažte se, hydratujte, i když máte mastnější pleť nebo snad akné. Jedna z největších chyb je pleť přehnaně vysušovat. To vám to potom bude oplácet ještě horším stavem a pupínky si bude tím urputněji bránit před mizením. Pamatujte si, že když máte jakejkoli kožní problém, pleť je vlastně nemocná a trpí - takže s ní zacházejte jako v rukavičkách a obrňte se trpělivostí.


3)Nikdy, ale nikdy se nezapomeňte před spaním důkladně odlíčit a namazat pleť. I když únavou nevidíte, či lenost vás tahá za obě nohy rovnou do postele nebo máte tak dvě promile. Aspoň se o to pokuste! Já se o to taky urputně snažím, ale zrovna nedávno se mi povedlo, že jsem byla tak unavená, že jsem usla s makeupem ani nevěděla jak. A hned druhej den jsem to na pleti poznala!

4) (platí taky pro jedovaté anonymy) Nezapomeňte na to, že krása vychází zevnitř. Hodně pijte, snažte se zdravě jíst a cvičit a hodně spát, nebuďte hnusní na ostatní a přejte ostatním jejich úspěchy, peníze, nákupy, whatever. Osobně jsem se setkala již s několika mladýma kočkama, kterým se zatrpklost a negativní přístup k životu odráží na vzhledu. Takže zahoďte chmury a think pink!

5)Začněte používat kosmetickou matematiku. Asi jen málo z nás patří mezi šťastlivce, kteří mohou bezhlavě utrácet jak se jim zamane. Začnete si do diáře zapisovat kompletně vše, co si koupíte a pravidelně dělejte malé resumé. Hodlám tento zvyk po novým roce zase obnovit. Sami můžete být překvapení, kolik jste zbytečně utratili. Netýká se to jen kosmetiky. Opravdu jsem si musela dávat to kafe v mekáči za 50,-? Vážně jsem ty tři laky tak nutně potřebovala, když jsem je nalakovala jednou a dalšího půl roku se už na ně jen práší? A co ty stíny, co jsem použila jednou a skončily na dně šuplíku? Tělový mlíko, kterým jsem stejně líná se mazat a po nějaké době ho budu muset jako zkažený vyhodit jen z půlky vypotřebený?  Pokud zrovna nejste sběratelkou kosmetiky, nebo tak úspěšnou blogerkou, že 80% věcí dostává od sponzorů, zkuste si kupovat jen to, co skutečně využijete. (Záměrně neříkám potřebujete, kdybysme zůstali u toho, tak nám ve finále poslouží i jen kartáček s pastou, březovej šampon a mýdlo s jelenem).

 

6) Nenechte se  zlákat hezkýma obalama (jo, teď mluvím zejména sama k sobě :) - to, že je obal úplně rozkošnej a ťuťuťu, případně firma má skvělej marketing, ještě neznamená, že ten produkt je o tolik skvělejší než jiný (zpravidla taky o dost levnější) věci, který ale nejsou tak nablýskaný. Zářným příkladem může být třeba Lush nebo Benefit. Už hodněkrát jsem si koupila věc zejména kvůli obalu či vůni...to bych měla omezit...snad v tom nejsu sama :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7) Výzva pro všechny blogerky (a já se tím rozhodně stejně jako doteď hodlám řídit) - nebojte se psát negativní recenze. Jo, je velká pravděpodobnost, že vám ta firma už nejspíš nic nepošle, ale nezaprodejte se...zůstaňte své a nezapomeňte, přece blog neděláte kvůli pár krémům zadarmo! Nezapomínejte uvádět, že jste danou věc dostaly. Na mě působí poněkud trapně, když na 4 blozích najdu sponzorovanou recenzi např. cojávim třeba na laky na nehty a na pátém se autorka tváří jako by nic, že jen tak mimochodem zrovna teď recenzuje tyhle produkty. A taky snažte se odmítat ty nabídky, kde byste o koupi produktu ani neuvažovaly. Třeba proboha, koho by napadlo koupit si voňavý tkaničky do bot a podobný nesmysly? Uděláte tím službu celé blogsféře, pomůžete udržet její důstojnost :)

8) A ještě jedna k blogerkám - holky, nečekejte hned miliony čtenářů, nespamujte všechny okolo, nezakládejte si blog jen proto, abyste pak úspěšnějším kolegyním mohli psát jak získat tu a tu spolupráci...nevtírejte se samy kosmetickým firmám. Myslím, že to nikdo nemá zapotřebí. Dělejte to proto, že vás to baví....dejte do toho kus sebe! A pokud přijdete s něčím originálním, tím líp! Samy se koukněte na úspěšné blogy na naší scéně, které mají třeba 1500 followers a víc...a zjistíte, že minimálně většina těch holek se nikam necpala a jejich blog si čtenáři sami našli...

9) Kosmetická matematika podruhé. Odhoďte předsudky k dražší kosmetice. Ne, opravdu vám neříkám, abyste odteď ohrnovaly nos nad drogerkou a vše měli jen jó značkový. Ale pořád mám pocit, že v mnohých holkách převládá pocit, že high end je jen pro snoby, fifleny a ty co neví, co s prachama. Omyl. Např. já nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levné věci. Takový pudr od Chanelu či TLC vás sice bude stát možná 5 x víc než běžnej drogerkovej, ale když opominu rozdíl v kvalitě, vydrží i 5 x dýl. Trvanlivost chanelovskýho pudru tipuju na cca 2,5 roku u mě jako největšího kosmetickýho maniaka, vzhledem k tomu, že teď po roce a půl jsem cca v půlce a to s ním opravdu ale opravdu nešetřím. Ve slevové akci v parfumerce se dá sehnat okolo tisícovky. Takže nám to ve finále vychází na nějakých dejme tomu 34 korun měsíčně za úžasnej, kvalitní výrobek. To už není tak hrozný, co? Pokud chcete investovat do něčeho dražšího do začátku, určitě doporučuju pudrový výrobek, nejlepší investicí je podle mě pudr, tvářenka, bronzer či rozjasňovač...

10) Nebojte se říct si v parfumerkách o vzoreček. Nenechte se odbýt. Nepřipadejte si trapně, pokud se jdete jen podívat, případně vybírat a zvažovat a nic si nekoupíte...ani jedno z toho není hrdelní zločin. Noste s sebou čistý prázdný testrový kelímek pro případ, že vás budou chtít odbýt se slovy došly nám kalíšky na vzorky. Ne, fakt nejste socka, když si chcete krém či makeup za patnáct set prvně vyzkoušet, jestli sedne. Nenechte se znervóznit sekuriťákem, kterej vás v obchodě jde jak po uzeným. Holt dělá, sice poněkud míň nenápadně, jen svoji práci. Sice nemám moc v oblibě ty řeči typu že u sousedů je tráva zelenější, ale opravdu, některé věci, co jsou v zahraničí samozřejmostí, jsou u nás ještě v lepším případě v plínkách.

Tak a co vy? Máte nějaká kosmetická předsevzetí? Všem přeju vše nej do novýho roku, moc se na silvestra neopijte, ať se tu zase ve zdraví sejdem :-)

Zdroje obrázků: 
tlc - http://www.zestessentials.com/acatalog/T_Leclerc_Loose_Powder.html
http://beautifulwithbrains.com/2009/09/17/wanted-benefit-matterial-girl/
http://www.household-management-101.com/new-years-resolutions.html
http://www.quotesvalley.com/behind-every-successful-person-lies-a-pack-of-haters/

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Dashulka87

Pětadvacetiletá brňačka, která miluje nákupy, kosmetiku, blogování, zvířata a dobrý jídlo


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.