24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Kouřové oči na večer

19.01.2013
Dashulka87
Pětadvacetiletá brňačka, která miluje nákupy, kosmetiku, blogování, zvířata a dobrý jídlo :)

Ukázka klasického večerního kouřového líčení s pár tipy jak na to a čeho se vyvarovat:)

Ahoj všem!

Večírková a plesová sezóna je v plným proudu, vsadím se, že spoustu z vás stejně jako mě ještě nějaká ta zimní akce čeká, proto jsem si jako téma lednovýho článku vybrala právě základní smokey eyes. Těma totiž nikdy nic nezkazíte a při správné volbě odstínů sluší fakt každýmu. Každej si asi řekne, že je to klasika nad klasiky, ale je to asi jako když vaříte guláš - strašně jednoduchá věc, ale ani nepočítat, kolik se toho na ní dá zkazit. Ale když to vychytáte, seženete si ty správný odstíny a pomůcky a osvojíte si trošku techniku, v klidu se na ples krásně nalíčíte za pár minut levou zadní. 

Budete potřebovat:

1) Štětce. Bez nich to prostě neuděláte. Mezi krásnýma, doztracena rozetřenýma přechodama a ušmudlanou patlanicí je bohužel hranice tenší, než by se mohlo stát. Ale úplně v klidu si vystačíte i se dvěma, nepotřebujete celou sadu jak pro makeup artistu. Na aplikaci na víčko vám postačí nějakej úplně obyč štětec na stíny. Já používám štětce MAC, ale ten to samozřejmě být nemusí. Myslím, že fajn štětec tohoto typu dělala i Essence. Na nakreslení vnějšího koutku bych se opravdu neobešla bez pencil brushe. Téže mám klasiku od MAC 219, ale pokud nechcete investovat, levnější dělá třeba sigma, nebo ty úplně nejlevnější seženete na Ebay zadáním hesla pencil brush. Essence dělá něco podobnýho pod názvem "smokey eyes brush", ale nezkoušela jsem ho.

2) Stín na úpravu obočí - nepodceňte to. Sebekrásnější oční makeup nevynikne, když se odflákne úprava obočí. Hlavně to ale zas nepřehánět a neudělat ze sebe Marfušu, proto se mi jako nejlepší nástroj na úpravu obočí jeví stíny. Používám je spolu s dalším štětcem MAC, kterej není typickým představitelem eyebrow brushe, ale prostě jsem si ho tak nějak zvykla používat a vyhovuje mi. Už hodněkrát jsem někde psala, že používám MAC Concrete, ale v dnešní době jsou k dostání super sety na úpravu obočí. Dělá je třeba Benefit, Oriflame či Essence.

3) Tři základní barvy. Obecně světlá, střední, tmavá. Buď jsou laděný do černo-šeda, nebo černo-hněda. Pro mě v každým případě vyhrává přirozenější hnědá varianta, přijde mi obecně i slušivější, ne tak tvrdá. A tady opravdu radím - investujte do stínů. A kupte si ty od MACu :) Jo já vím, že za ně lobuju, ale ty barvy, textury a vlastnosti podle mě opravdu v drogerii nelze sehnat. A ne, MAC mě fakt neplatí. Kéž by :)

Světlý stín - vyberte tělovou barvu. A hlavně - matnou, bez třpytek! Pomocí toho docílíte krásně čistýho a uhlazenýho vzhledu a necháte vyniknout tmavým kouřovkám. A neměl by být moc světlej. V tom se dělá strašně často chyba, holky volí odstín příliš světlej, skoro bílej, případně do stříbrna a třpytiva. Je to asi otázka vkusu ale výsledek podle mě vypadá ve většině případů lacině. A taky zapomeňte na  zaběnutý klišé - jako highlighter pod obočí světlou, skoro bílou, ještě nejlíp třpytivou barvu. Nene. Volte jemnou tělovku. Tady je výbět odstínu samozřejmě těžce individuální a záleží na vaší barvě pleti, moje ideální tělovka je Bisque.

Střední stín - ideální je středně tmavá studená hnědá s nádechem do šeda. Prostě taupe. Mimochodem, nechápu, jak tak bohatej a košatej jazyk jako čeština může mít tak zoufale málo názvů pro barvy. V popisu barev prostě musí člověk sáhnout k té anglině. Zde už je třpyt povolen :). Opravdu doporučuju jeden z nejoblíbenějších bestsellerů - Satin taupe.

Tmavý stín - přes den si vystačíte s nějakou matnou tmavě hnědou, ale na večer volím rozhodně černou. Musí být výrazně pigmentovaná, matná, bez nějakých třpytek a blbostí, který vám leda vytvoří nerovnoměrnej finish a třpytky si budou lítat všude kolem jak nějací anarchisti. Opět si myslím, že těžko seženete v kategorii za pár kaček něco jako je MAC Carbon. To je prostě must have!

4) Černou tužku na oči. Nejlíp tu, co fakt dobře kreslí, je voděodolná a vy to s ní umíte. 

Prvně naneste  štětcem na vnitřní polovinu víčka tělovej stín. A taky na vrchní (nepohyblivou) část víčka a pod obočí. Následně pokračujte nanesením středního stínu na vnější polovinu víčka. Nemůžu si pomoct, ale tento krok u každýho líčení se mi prostě nejlíp dělá prstem :). 

Následující, asi nejdůležitější část je vykreslení tmavýho koutku. začnu třemi základními tahy - jeden na asi 1/3 spodního víčka. Další dva na vrchní víčko, ve tvaru písmene V. Jednu linku vedu těsně nad řasami a druhou podél ohybu víčka, nebo chcete-li, crease. Potom už jen opatrně rozblendit spolu s hnědým stínem, kterej už je teď jakoby pod tím. Chce to cvik a dobře to doztracena rozetřít, ať nevzniknou příliš ostrý okraje nebo naopak ušmudlaný šmouhy, který budou spíš vypadat, jakože jste od někoho dostali na budku :) Pokud chcete opravdu dramatickej efekt, nalepte si na pomyslnou čáru, kterou by pokračovalo spodní víčko, kousek izolepy a po domalování opatrně odlepte. Vznikne precizní, čistej okraj. Podobnýho efektu se dá dosáhnout i pomocí vatové tyčinky, namočené v účinným odličovači. Já však ani jedno zrovna v tomto líčení nepoužívám.

Nakonec přichází poslední část - tužka. Asi už všichni víte, že linka na spodní waterline sluší málokomu a zmenšuje oko. Pokud se bez ní přeci jen neobejdete, neobkreslujte aspoň celou waterline, ale maximálně do půlky směrem z venku. Rovněž neobkresluju ani celý vrchní víčko. Jednak jsem na to trošku kopyto, ale taky mi přijde, že mě to pak oko příliš ostře rámuje a nelichotí. Linku velice opatrně a co nejtenší vedu až od půlky vrchního víčka a jen lehounce a fakt málo protáhnu pro trošku kočičí efekt.  Co je ovšem pro mě opravdu skvělou vychytávkou, je obkreslit celou vrchní waterline, protože to narozdíl od té spodní oko zvýrazní hodně přirozeně. Někdy je ale těžký nevypíchnout si u toho oko :) Nejvíc se mi osvědčilo položit zrcátko normálně naplocho na stůl a kreslit ji na oko z této pozice nakloněná nad ním. Použila jsem černou tužku Korres. Důvod je prozaickej, jinou vlastně ani nemám. Strašně dobře kreslí, je měkká, i když na waterline by se mi možná víc hodila nějaká voděodolná. Přesto jsem však s výdrží spokojená. 

Na závěr samozřejmě řasenka a pokud chcete výsledek dovést k dokonalosti a máte na to dost šikovnosti, přidejte umělý řasy. Ale na ty já si se svou šikovností troufám opravdu málokdy. Mimochodem, znáte nějaké nalepovací řasy, který byste fakt doporučily? 

A dílo je na světě. Můžete vyrazit do víru noci. Já v mým případě jdu ale pro tentokrát kouřovky smýt a letím do fitka, abych se vůbec v nějakých šatech na plese mohla ukázat :).

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Dashulka87

Pětadvacetiletá brňačka, která miluje nákupy, kosmetiku, blogování, zvířata a dobrý jídlo


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.