Moje nejoblíbenější,krásně zelená, hrášková polévka.
Dřív jsem si ji dělala hodně často a poté jsem na ni nějak zapomněla. Víceméně jsem přestala skoro vařit, protože nebyl čas. Ale o víkendu jsem na moji milovanou polévku dostala šílenou chuť a ihned si ji udělala na večeři. Opět mi chutnala jako dřív a já se rozhodla se o ni podělit i jinde než pouze na blogu, kde recept už upadl v zapomnění.
Budeme potřebovat
NA POLÉVKU
-Čerstvý nebo mražený hrášek(ale ne z plechovky, prostě čistý hrášek)
-česnek
-sůl
-pepř
-oliv. olej
-bazalku
-citron
NA BAGETKU(jako přílohu)
-celozrnnou,špaldovou,pohankovou, prostě jakoukoli bagetku
-oliv. olej nebo kousek másla
-bylinky podle chuti
-sůl
1)Hrášek(450g) nasypeme do necelého litru vody(záleží na tom jak chcete polévku hustou, klidně dejte vody méně a přidáte si až u mixování) a necháme vařit.
2)Mezi tím si nachystáme do misečky prolisovaný česnek,půl lžičky soli,lžíci oliv. oleje,dvě plné lžičky bazalky,špetku pepře, lžíci citronové šťávy a promícháme. Přidáme do polévky a vše vaříme asi 30 minut.
3)Na plech si nachystáme rozkrojenou bagetku, potřeme máslem nebo oliv. olejem a posypeme nadrcenými bylinkami se špetkou soli, dáme péct na 10-15 minu a pečeme do křupava..:)
4) Uvařenou polévku necháme trošku vychladnout, rozmixujeme a podáváme s bagetkou :)
Polévka má svoji specifickou chuť, která je mírně nasládlá, můžete si ji ale dochutit podle sebe(víc citrónu,soli, prostě jak budete chtít, stačí experimentovat) Já mám ale hrášek ráda, a proto nechávám vyniknout spíš jeho nasládlou chuť.
Dobrou Chuť :)