Tohle jídlo je jedno z mých oblíbených. Je jednoduché, zvládne ho každý a nají se z něj do sytosti celý rodina.
Tohle jídlo jsem si zamilovala už jako malá holčička. Jídávala jsem těstoviny na milion způsobů. Jediné, co jsem nikdy nedokázala pochopit bylo to, že si moji vrstevníci namísto rajčatové omáčky, dávali na špagety obyčejný kečup. Fuj. Tak takové špagety bych nejedla. Už jako malá jsem chápala, že se to zdá osmiletému dítěti jako rychlé jídlo, ale do dnes nedokážu pochopit, že tohoto zvěrstva jsou dospělí schopni. :D
Ale mém stěžování si a pomlouvání druhých tento článek nebude. Chtěla bych se s Vámí podělit o velice jednoduchý recept, kterým nasytíte celou rodinu. :)
A jak si tuhle dobrotu ukuchtit?
Než se pustíme do přípravy omáčky, necháme si uvařit vodu. Tu osolíme a jakmile bude vřít, přidáme celé balení penne těstovin.
Na omáčku budeme potřebovat čtvrtinu másla, které si rozehřejeme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek (2-3 stroužky), necháme chvilku zpěnit. Mezi tím si nakrájíme hlívu (asi polovinu balení) a vložíme k máslu a česneku, opepříme, okmínujeme, osolíme a následně zalijeme asi 250ml smetany.
Nakonec omáčku vliji k přecezeným těstovinám a pořádně promíchám. A může se podávat.
Přiznám se, že jídlo tedy moc vábně nevypadá, ale je vážně výborné. :)