Zelenina plněná mozzarellou
Velice rychlý a jednoduchý recept. Sýr zjemněný smetanou báječně doplňují bylinky a sušená rajčata. Vegetariáni vynechají šunku a mohou hodovat s námi .-)
-
100 g zakysané smetany
-
100 g nasekané šunky
-
1 rozšlehané vejce
-
150 g strouhané mozzarelly
-
4 sušená rajčata
-
1 stroužek česneku
-
papriková pasta podle chuti (nemusí být)
-
špetka oregána nebo tymiánu
-
sůl, bílý pepř podle chuti
-
olivový olej
-
1 mladá cuketa
-
1 velká paprika
V míse smícháme kysanou smetanu s vejci, šunkou, mozzarellou a nasekanými sušenými rajčaty. Dochutíme solí, česnekem, pepřem, paprikovou pastou a oregánem a vložíme do rozpůlené a částečně vydlabané zeleniny.
Pečeme na mírně vymazaném pekáči za občasného podlévání trochou vody asi 40 minut při 160°C, podáváme s pečivem, brambory, těstovinami atd.