24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Co je to IPL a jeho pomoc při léčbě akné

10.03.2014
Elysia
Ahoj, jmenuji se Katka, ale na internetu mě spíš hledejte pod nickem Elysia. Jsem studentka všeobecného gymnázia z Plzeňského kraje, kterou brzy čeká maturita a vysoká škola. Mám ráda kosmetiku, fantasy, sci-fi, zajímám se o Japonsko. Taktéž se věnuji malbě a kresbě (ale pouze na amatérské úrovni) a mým znovuobjeveným koníčkem je šití oblečení.

Trápí vás akné? Vyzkoušeli jste už řadu krémů, péčí proti pupínkům a všelijaké masky a stále nic nepomáhá dlouhodobě? A slyšeli jste už někdy o IPL? Z vlastní zkušenosti musím říct, že přístroje pracující na principu intenzivního pulsního světla mi s akné pomohly. Mají ale i další skvělé využití. Chcete se dozvědět víc? Tak pokračujte ve čtení. ;)

Nejdřív bych asi měla pro ty, co nejvědí, osvětlit pojem IPL. Je to zkratka pro intenzivní pulsní světlo (anglicky Intense Pulsed Light), které se využívá pro léčení pokožky v dermatologii, ale i v kosmetických salonech. Na principu IPL funguje např. i přístroj Exilite II., se kterým já mám sama zkušenosti.

A co si můžete od ošetření pomocí pulzního světla slibovat? Tak má několik druhů využití a to konkrétně:
- permanentní redukce ochlupení
- fotorejuvenace – omlazení pleti
- odstranění rozšířených žilek a cévních lézí
- sjednocení barevného tónu pleti
- odstranění pigmentových skvrn
- léčba akné

 

 

Počet procedur a cena

Já jsem na ošetření docházela kvůli léčbě akné, mohu ale potvrdit, že funguje např. i odstranění pigmentových skvrn, na které chodila mamka. Ještě před tím, než sdělím své vlastní zkušenosti, je asi vhodné zmínit také něco o počtu opakování procedury a ceně. Ať už chcete podstoupit ošetření pomocí tohoto přístroje z jakéhokoli důvodu, pravděpodobně nebude stačit 1 procedura. Já jsem docházela pravidelně jednou až dvakrát za 14 dní po dobu 3 měsíců, obvykle se ale udává v průměru 5-8 ošetření. Cena se bude lišit podle místa, kam se objednáte a na co (depilace bude stát jinak, než fotorejuvenace apod.), já vám ale mohu podat orientační cenu - za jedno ošetření léčby akné jsem platila 500Kč.

Jsou nějaká zdravotní omezení?
Ano, procedura se nedoporučuje, pokud berete určuité druhy léků (např. na ředění krve), pokud máte epilepsii, diabetes, alergii na sluneční světlo nebo tetování. Vždy je důležité zeptat se na zdravotní omezení přímo v místě, kde vám budou ošetření provádět.

Jak procedura probíhá a je bolestivá?
Přístup se samozřejmě bude měnit salon od salonu, všechny ale budou mít něco společného. Pokud si necháváte ošetřit obličej, musíte být samozřejmě odlíčené. I když jsem ale přišla nenalíčená, vždy mi byla pleť dočištěna, takže by pravděpodobně neměl být problém, pokud byste přišli s make-upem. Jdou samozřejmě ošetřit i další části těla, jako jsou záda nebo dekolt. Na oči vám také vždy dají ochranné brýle, aby vám světlo nepoškodilo zrak.

Procedura není bolestivá, protože systém IPL umožňuje ochlazení pokožky díky přestávkám mezi světelnými mikroimpulsy, a tak pokožka nebývá spálená, jak se někdy stává u laseru. Na přístroji jde navíc regulovat rychlost a intenzita mikroimpulsů, takže pokud by vás to přece jen bolelo, stačí si jen říct.

Po proceduře
Já osobně jsem měla vždycky poměrně vysušenou pleť, může se vám také stát, že bude pleť zarudlá nebo na čas přecitlivělá. Také mi bylo doporučeno vyhábat se přímému slunečnímu záření a používat vysoce hydratační krémy s SPF.

Výsledky po dokončení procedur
Musím říct, že investovat do tohoto "léčení" se mi opravdu vyplatilo. Kromě opravdu citelného zmírnění výskytu akné se mi také zlepšil stav pleti, na které teď už nemám tolik jizviček (hl. z období brzké puberty, kdy mě akné trápilo hodně). Bála jsem se toho, že se mi po čase akné zase zhorší, ale už to bude rok a je to pořád dobré. Samozřejmě netvrdím, že jsem bez jakýchkoli pupínků, to rozhodně ne. Jejich výskyt je ale menší a hlavně není akné tak závažné a zánětlivé.

Pozn.: Okolí si zlepšení stavu pleti všimlo už po asi 3 procedurách, kdy se mě přátelé pořád ptali, jakto že mám najednou tak hezkou pleť oproti minulosti. Pravděpodobně budou výsledky individuální, ale já jsem teď opravdu spokojená a klidně bych to doporučila i dalším. Sama jsem už přemýšlela i o možnostech odstranění chloupků, které trápí snad každou z nás. Zajímalo by mě, zda s tím má některá zkušenosti? Funguje to stejně jako u léčby akné a má to dlouhotrvající účinek? Na konec tedy prosím ty z vás, které toto absolvovaly, o malou kolegiální radu. ;)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Elysia

Ahoj, jmenuji se Katka, ale na internetu mě spíš hledejte pod nickem Elysia. Jsem studentka všeobecného gymnázia z Plzeňského kraje, kterou brzy čeká maturita a vysoká škola. Mám ráda kosmetiku, fantasy, sci-fi, zajímám se o Japonsko. Taktéž se věnuji malbě a kresbě (ale pouze na amatérské úrovni) a mým znovuobjeveným koníčkem je šití oblečení.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.