24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Celulitida a jak na ni!

22.03.2013
fitness-girl
Stejně jako většina žen, i já se několikrát vydala na cestu za "dokonalou" postavou. A právě na této cestě jsem propadla kouzlu zdravého životního stylu a cvičení. Nedodržuji striktně všechny zásady, ale velice jsem si tento způsob života oblíbila. Ráda o něm čtu, ráda o něm píši, ráda ho praktikuji :) Na svém blogu se svými čtenáři sdílím nové postřehy, inspirace, zkušenosti ze světa zdravého jídla a cvičení, ale také zážitky z života obyčejné vysokoškolačky - mě :)

Celulitida je strašákem mnoha žen. Takzvaná pomerančová kůže, které se objevuje především na stehnech a zadečku. A její výskyt nemusí ovlivnit ani to, zda máme nadváhu nebo ne. I štíhlé ženy se s ní kolikrát potýkají. Pojďme se tedy podívat na pár tipů, jak proti té "mršce" bojovat :)

 

Změna jídelníčku - to je základní kámen
Je třeba zařadit co nejvíce čerstvých potravit a snažit se omezit jídla, která jsou procesně zpracovávána. Čím více úpravami jídlo projde, tím více ztrácí na kvalitě. Čím více umělých látek obsahuje, tím méně prospěšnosti pro nás má. Myslím, že každý z nás zhruba ví, jak by zdravý jídelníček měl vypadat. Samozřejmě není nutné se striktně omezovat - stále říkám, že člověk by si měl dopřávat všeho s mírou. Takže si občas klidně ten kousek čokolády nebo nějakou kalorickou bombu na oběd. Nemělo by to však tvořit více než 50% vašeho jídelníčku. Ideálně by to mělo být maximálně kolem 10-20%. To znamená, že bude jíst zdravě, pestře a vyváženě a každý den si klidně můžete nějaký ten malý hřích dopřát - to vám obří celulitidu na těle nevykouzlí :)

 

Pohyb a cvičení - velký pomocník v boji proti pomerančové kůži
Pohyb pomůže prokrvení vaší pokožky a tímpádem ústupu celulitidy. Nemluvě o tom, že pohyb vám taky může pomoci zbavit se nadbytečných kil a tuku v oblasti stehen a zadečku, kde se taky celulitida vyskytuje nejčastěji. Celulitida vzniká v oblastech, kde se nám ukládá nejvíce tuku a tělo není schopné je dostatečně prokrvovat až na povrch.  Obecně se doporučuje hlavně dynamický a energický pohyb - právě ten napomáhá lepšímu prokrvení. Důležité je zapojit co nejvíce svalových skupin a ideální je kombinovat silový, vytrvalostní i dynamický trénink. Silový vaši kůži hezky vypne, vytrvalostní pomůže odstranit tuk a dynamický zlepší kvalitu kůže.

 

Voda, voda, voda a ještě jednou voda
Za  sebe doporučuji hlavně hodně pít. V mnoha případech za špatným prokrvením pokožky stojí právě dehydratace organismu a nedostatek tekutin. Tělo je z převážné části tvořeno vodou a proto mu ji musíme v hojné části dopřávat. Obzvlášť pokud ještě sportujeme, tím více bychom měli tekutiny doplňovat.

 

Zázračné krémy a masti? 
V dnešní době se na trhu objevuje opravdu velké množství výrobků, které slibují zázračné účinky a zničení pomerančové kůže. Není nic špatného na tom pravidelně tělové krémy používat - naopak, ve spojení s masáží "postižených" míst to jisté přínosy mít může. Není však dle mého názoru nutno vyhazovat stovky až tisíce za přípravky slibující zázraky. Stejně dobře jako ony vám poslouží jakýkoliv tělový krém a mnohem větší službu svému tělu uděláte zdravým životním stylem a cvičením :)

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

fitness-girl

Stejně jako většina žen, i já se několikrát vydala na cestu za "dokonalou" postavou. A právě na této cestě jsem propadla kouzlu zdravého životního stylu a cvičení. Nedodržuji striktně všechny zásady, ale velice jsem si tento způsob života oblíbila. Ráda o něm čtu, ráda o něm píši, ráda ho praktikuji Na svém blogu se svými čtenáři sdílím nové postřehy, inspirace, zkušenosti ze světa zdravého jídla a cvičení, ale také zážitky z života obyčejné vysokoškolačky - mě


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.