Saláty nemusí být nudné.
Každý den přemýšlím, co si dát na večeři. Často to skončí nějakým rychlým salátem. Protože mě ale už nebaví nakrájet si jen rajčata, papriku a okurek, tak jsem se rozhodla, že zkusím něco nového. Vznikl z toho tento pestrý salát, který je moc dobrý, zasytí, zažene pozdější mlsnou a ještě krásně vypadá na talíři. A tak se o něj s vámi podělím.
Potřebovat budete
-
2 lžíce dijonské hořčice
-
1 lžíci medu
-
250g plátků anglické slaniny
-
plechovka bílých fazolí
-
2 lžíce petrželky (nejlépe čerstvé)
-
80g čerstvého baby špenátu
-
250g cherry rajčátek
Slaninu si dáme na plech a upečeme ji v troubě při 180°C dokřupava. Asi 8 minut. Mezi tím si v malé misce smícháme hořčici, med a lžíci vody. Na talířek si naservírujeme přepůlená rajčátka, okapané fazole, petrželku a špenát. Ten můžete nahradit například rukolou, nebo jinýmy oblíbenými salátovými listy. Zeleninu přelijeme dresingem a dozdobíme slaninou, kterou si nalámeme na menší kousky.
Doufám, že vám bude chutnat a pokud se vám bude recept líbit, tak vám velmi ráda zase někdy přidám nějaký osvědčený salát.