Dnes jsem se rozhodla, že se s vámi podělím o jeden úžasný recept. Jedná se o zdravější variantu "pizzy", dá-li se tak vůbec tento pokrm nazvat. :)) Úplně jsem se do něj zbláznila a byla bych schopna ho jíst denně, ovšem známe to, všeho s mírou. V původním receptu byly použity pouze vaječné bílky, ale protože mi bylo žloutků líto, rozhodla jsem se, že si ho trošku poupravím, takže z toho vznikla vajíčková pizza. Určitě vyzkoušejte, stojí za to! :))
Na 1 porci budeme potřebovat:
-
1 celozrnnou tortillu
-
2 vejce
-
česnek
-
sýr
-
šunku
-
rajčata
-
bazalku
Celozrnnou tortillu si dáme na plech vyložený pečicím papírem. Tortillu si potřeme rozmačkaným česnekem a nalijeme na ni rozmíchaná vejce. Poklademe kousky sýra, šunky a kolečky rajčat. Zasypeme bazalkou, příp. ještě osolíme a opepříme.
"Pizzu" pečeme v troubě na 180°C cca 20 minut.
Dobrou chuť!
Kriss