24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem

21.02.2013
Martina
Jsem mamka dvou malých dětí a protože jsou věčně hladové, tak se můj svět odehrává i v kuchyni.

Dostala jsem chuť na něco neobvyklého a chutného. V hlavě jsem měla určitý nápad a pak jen stačilo ho trošku doladit.

2 plátky vepřového plecka, 1 Hermelín, 250 g špenátu, 100 g slaniny, žampiony (můžou být i v nálevu), špetka muškátového květu, sůl, pepř, olej

Maso nařízneme a rozklepeme. Osolíme a na každé maso dáme plátek slaniny, trochu špenátu (nejlépe listového. Může být i mražený. Na chvíli špenátové listy spaříme horkou vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a nasekáme nadrobno) a několik plátků hermelínu. Smotáme do závitků, spícheme párátky a na pánci s trochou oleje opečeme ze všech stran. Přendáme do pekáče a pečeme asi hodinu do změknutí. Není potřeba podlévat, v mém případě tam bylo dostatek vody.

Slaninu seškvaříme na oleji, přidáme žampiony a podusíme. Pak přisypeme spařený a vymačkaný špenát a ještě chvíli dusíme. Ke konci vaření přidáme zbytek nakrájeného Hermelínu a mícháme, až se Hermelín rozpustí.

Trochu podlijeme vodou, přidáme špetku muškátového květu a můžeme podávat.

Komentáře

kejmii3 03.05.2013 11:12

to je úžasné

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Martina

Jsem mamka dvou malých dětí a protože jsou věčně hladové, tak se můj svět odehrává i v kuchyni.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.