Dostala jsem chuť na něco neobvyklého a chutného. V hlavě jsem měla určitý nápad a pak jen stačilo ho trošku doladit.
2 plátky vepřového plecka, 1 Hermelín, 250 g špenátu, 100 g slaniny, žampiony (můžou být i v nálevu), špetka muškátového květu, sůl, pepř, olej
Maso nařízneme a rozklepeme. Osolíme a na každé maso dáme plátek slaniny, trochu špenátu (nejlépe listového. Může být i mražený. Na chvíli špenátové listy spaříme horkou vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a nasekáme nadrobno) a několik plátků hermelínu. Smotáme do závitků, spícheme párátky a na pánci s trochou oleje opečeme ze všech stran. Přendáme do pekáče a pečeme asi hodinu do změknutí. Není potřeba podlévat, v mém případě tam bylo dostatek vody.
Slaninu seškvaříme na oleji, přidáme žampiony a podusíme. Pak přisypeme spařený a vymačkaný špenát a ještě chvíli dusíme. Ke konci vaření přidáme zbytek nakrájeného Hermelínu a mícháme, až se Hermelín rozpustí.
Trochu podlijeme vodou, přidáme špetku muškátového květu a můžeme podávat.