Pokud máte rádi sushi, dnešní článek Vás určitě potěší. :)
Najdete v něm popis základních druhů sushi včetně fotografií.
Sama si sushi dělávám doma - někdy ho připravuju sama, ale raději pořádám "sushi párty", kde nakoupím základní suroviny, vysvětlím postup a každý si pak může udělat vlastní sushi. :)
DRUHY SUSHI - základy, které sama používám
-
Základním kouskem je sushi MAKI, tedy suroviny s rýží obalené v řase nori.
-
Opakem (obráceným maki) je sushi URAMAKI kdy jsou suroviny jakoby obaleny v řase a řasa je ještě zvenku obalena rýží. Tento druh se také nazývá "california roll".
-
Dalším oblíbeným druhem je NIGIRI sushi. U něj je rýže prsty vytvarována do cihličky nebo válečku a překrytá surovinami. Většinou se rýže překrývá krevetami nebo syrovými rybami, sama ale používám spíše avokádo, krabí tyčinky, mango, nebo okurky.
-
Sushi se také dělé podle surovin, které se do něj použijí. Například KAPPAMAKI je sushi maki plněné okurkou. Aby byl tenhle druh zajímavější, můžete ho vytvarovat do kapek, ze kterých sestavíte květinu (například podle mé fotografie).
-
Nakonec mé oblíbené SHIKAI MAKI, což je lahůdka i pro oči.. Postup jak na něj najdete v mém dalším článku. ;)
Pokud se chcete s kamarádkami pobavit a vyzkoušet si všechny tyto druhy sushi, výsledek kolektivní práce může vypadat asi takto :)