24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Co dělat s černými tečkami a ucpanými póry?!

16.02.2014
PetraLovelyHair
Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování :).....

Mastná pleť, ucpané póry a černé tečky trápí nejednu z nás a to dokonce nejen ty, které mají pleť mastnou, či aknozní, ale i ty z nás, které mají pleť sušší s mastnější T-zonou, či pleť normální. Osobně neznám ve svém okolí nikoho, kdo by měl pleť tak dokonalou, že by mohl říci, že tento problém ho netrápí. Proto bych se dnes chtěla zaměřit na pár rad, jak proti černým tečkám a ucpaným pórům bojovat.

Prvně bychom si asi měli vysvětlit, co to černé tečky jsou. I když věřím, že většina z vás je o tomto problému důkladně informována. Černé tečky jsou vlastně ucpané kožní póry. Kožní pór je místo na kůži, že kterého vyrůstá chloupek, protože kolem vlastního kořene chloupku jsou i mazové žlázky, které zajišťují přirozený maz pokožky, může se stát, že pokud máme mazu nadbytek, ten se pak v póru hromadí a spolu s nečistotami a mrtvými kožními buňkami vytvoří na póru zátku, kterou můžeme vidět jako černou tečku.

Čím více nečistot a mastnoty se hromadí, tím větší a širší černá tečka je a tím je také pór ucpanější. Pokud ucpaný pór nevyčistíme, maz se bude v póru hromadit, dojde k rozmnožení bakterií, které vyvolají zánět a následkem toho se nám na kůži objeví hrbolek. V poslední fázi se na pupínku objeví bílý bod, který je příznakem infekce. Tímhle si asi v praxi prošel každý z nás a i když to zní možná trochu nechutně, není to nic nenormálního nebo zvláštního. Naštěstí ale proti tomuto problému můžeme bojovat nejen s pomocí kosmetičky, či dokonce dermatologa, ale i sami doma.
Začněme prevencí. Nejdůležitější je pleť dostatečně odličovat a čistit, zybtečně si nesahat špinavýma rukama do obličeje a také používat makeup a krémy, které jsou nekomedogenní. Samozřejmostí je také důkladně čistit, prát a desinfikovat kosmetické pomůcky a štětce. Sama za sebe také doporučuji mít na sobě makeup jen po dobu nezbytně nutnou a co je samozřejmostí, vždy se důkladně olíčit před spaním! Ve fázi čistění problematických míst by vám mohla být velmi nápocná pleťová čistící voda.  Naneste trochu vody na tamponek a důkladně s ní pleť vyčistěte.


Pokud nevěnujeme dostatečnou pozorost čištění pleti, nebo se nám pleť prostě zanáší víc, stejně se nám černé tečky udělají. Potom tedy nezbývá nic jiného, než se jich zbavit mechanicky. K tomuto účelu můžeme buď navštívit specializovaný kosmetický salon, nebo si můžeme pomoci sami doma. Na čištění ucpaných pórů existují čistící pásky, určitě je většina z vás zná. Jsou to pásky, které se navlhčí, poté přilepí k pokožce a po zaschnutí se sloupnou, díky tomu, že na sebe naváží nečistoty z pórů, tak máme po jejich použití plet důkladně vyčištěnou.


Pokud se pustíte do čistění pórů mechanicky vymačkáváním, nejdříve si pleť napařte, aby se póry otevřely a poté si vezměte dva papírové kapesníčky a póry jemným tlakem mezi dvěma prsty vymáčkněte. Rozhodně do kůže neryjte nehty a netlačte moc, nebo si můžete kůži zanítit a mohly by se vám objevit pupínky.


Po důkladném vyčištění je třeba použít krém či pleťovou vodu na stažení pórů.
I když jsou černé tečky nekonečný boj, věřím, že s mými radami se vám podaří na ně vyzrát a budou vás trápit o dost méně a pokožka bude vypadat zdravěji!

Komentáře

Eponine 19.02.2014 12:23

Nalepovací pásky jsou za mě nanic. Mám je od Nivey, pekelně to bolí, když je strhávám, ale že by to něco výrazně vyčistilo se říct nedá...

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PetraLovelyHair

Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování .....


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.