Článek o tom, jak vám balzamikový krém pozvedne běžný pokrm o třídu výš a vaše chuťové buňky vás budou zbožňovat =)
Má první zkušenost s
balzamikovými krémy byla již před nějakou dobou v restauraci.
Tehdy jsem byla blogováním nepolíbená a pořád jsem si říkala, čím je ten salát tak perfektně dochucený?!
Olivový olej, sůl, vinný ocet, pepř?
A pak jsem díky blogu dostala možnost ochutnat hned několik balzamikových krémů značky
Kalamáta Papadimitriou a má záhada perfektní chuti salátu byla vyřešena.
Nejenže se některé druhy, jako například
fíkový balzamikový krém, hodí ke sladkým dezertům z čokolády nebo na ovoce, ale existují také
bílé balzamikové krémy, které se hodí zase k rybám či kuřecím pokrmům....
Mou stálicí a číslem jedna se však stal
klasický tmavý balzamikový krém, který se hodí ke každému salátu a masu. Tento krém skvěle funguje i v marinádách a je vhodný ke zdobení talířů. Sladko kyselá chuť dodá vašemu salátu ten správný šmrnc. Rajče už nebude jen obyčejným rajčetem a čerstvý sýr z farmy vám už nebude připadat bez chuti. Za mě mohu tedy doporučit ať si při příštím nákupu dáte na seznam i balzamikový krém =)
Doporučuji vám také navštívit
www.dipyapesta.cz kde najdete neobyčejné chuti balzamik, jako jsou brusinky, borůvky, mango, oříšky nebo jablko s pomerančem.