24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Mé oblíbené produkty na opalování a po opalování

28.07.2013
PlumFoolery
Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů

Ahoj všem, čekal někdo v těchto teplotách jiný článek? Kosmetické přípravky, po kterých v posledních dnech sahám nejvíce jsou opalovací krémy a osvěžující vody, takže si pojďme představit ty, které mám nejradši!

Nejraději a nejvíce používám značku Hawaiian Tropic. Objevila jsem ji teprve loni, ale i tak už jsem všechny ostatní odstrčila do pozadí. 

 

1. Naprostou jedničkou je pro mne Sensitive Protective Sun Spray. Má SPF 20, což je pro mne, jako pro tmavý typ ideální pro běžné opalování, kdy se neválím u moře na rovníku :D  Má ochranu proti UVA i UVB, je voděodolný (ozkoušeno, po 2x koupačce už je potřeba přemazat!) a je tzv. fotostabilní, což by mělo znamenat, že se nemění při kontaktu se světlem, slunečními paprsky. Má sprejový aplikátor, ze kterého nejde sprej, ale tekutina konzistence tělového mléka. Mínusem je určitě nepřesný "střik", takže pozor na to:-) Božsky voní, což je pro mne hned po jeho funkčnosti nejdůležitější. Má takovou kokosovou, havajskou vůni :D Navíc je tento kousek schválen International Skin Cancer Foundation a to se vyplatí!:-) 200mlVás vyjde na cca 150 Kč a pokud budete v obchodech koukat, najdete již nové balení.

 

2. Hawaiian Tropic Protective Sun Lotion je mým pomocníkem v prvních dnech na sluníčku, případně na dovolené v oblastech, kde je sluníčko mnohem zákeřnější než u nás. SPF 30 Vás uchrání před UVA i UVB zářením, je opět voděodolný a navíc obsahuje vitamíny A, C a E pro péči o Vaši pokožku. Velice dobře se roztírá, přesto není moc tekutý, s čímž mám občas u opalovacích mlék problém. Bohužel už nevoní tak dobře, jako jeho kolega ve spreji, nicméně pořád má lehce tropickou, kokosovou vůní. 200 ml Vás vyjde na cca 150 Kč, a proto když se mi ho podařilo na jaře sehnat v DM(nevím jistě, možná Rossman?) s 50% slevou, jala jsem se řádně zásobit!

 

3. Aftersun Cooling Aloe Gel je klasický chladivý gel pro kůži unavenou opalováním. Já jsem ho letos naštěstí ještě nepotřebovala, zato manžel je s ním velký kamarád :D Aloe je ve složení až na 7. místě, nicméně v obsahu najdete i panthenol, výtažek z heřmánku a další zklidňující látky. Vůně se mi těžko popisuje, je to takový typická, pro tyto chladivé přípravky, ale velmi příjemná. Jelikož jde o gel, dobře se roztírá a poměrně rychle se vstřebává, aniž by zanechal pokožku lepkavou, či mastnou. Rozhodně můžete navrch natřít i oblíbené tělové mléko, ničemu to nevadí. 200ml stojí cca 100 Kč. 

 

Další používané přípravky jsou Dermacol ochranný krém s SPF 50 a La Roche s SPF 30.

 

1. La Roche Antheilos Lotion SPF 30 je asi to nejkvalitnější, co můj opalovací košík nabízí. Když jdu poprvé po zimě na sluníčko, mažu se většinou tímto. Je neparfemovaný, bez parabenů a složení je celkově šetrnější, aby bylo vhodné i pro citlivou dětskou pokožku. UVA i UVB ochrana je samozřejmostí, voděodolnost už však nenabízí. Konzistence je něco mezi mlékem a krémem a už se neroztírá tak dobře jako Hawaiian Tropic. 100ml vyjde na cca 400 Kč. 

 

2. Dermacol SPF 50 používám čistě lokálně na klíční kosti, kde mám bohužel popáleniny z dětství od horkého čaje. Musím říct, že když se zapomenu namazat, či použiji jen nízký faktor, jizvy mě nepříjemně svědí a pálí, proto se snažím dávat si obzvlášť pozor. Vyhovuje mi tak menší balení - 50ml, které vyjde na cca 150Kč. 

A nakonec tu mám přípravky na rty a lokální péči. Mám poměrně citlivé rty a proto se mažu celoročně. V zimě praskají a v létě se pro změnu lehce spálí. Balzámy dosti střídám, mou stálicí je však tento MAC tinted lip conditioner. Obsahuje SPF 15, což je pro mne dostačující a dodá rtům jemný růžový nádech. Má vazelínovou ale přesto lehkou konzistenci, skvěle se roztírá a přijde mi, že snad každý, kdo tento balzám kdy použil, si ho zamiloval. Vyrábí se i v bezbarvé formě, kterou používá moje mamka:-) Můj odstín Petting Pink je taková univerzálka pro každého. Mínusem je cena, jelikož 15 ml stojí cca 600 Kč. 

 

Co se týče klasických balzámů, momentálně používám tento od značky Out of Africa, nicméně příští týden už zas bude všechno jinak. V záplavě Carmexů, lip smackers, label a dalších se u mě žádný balzám nezdrží v kuse déle jak týden a pořád je různě měním. Tento se vyznačuje tím, že obsahuje 100% nerafinované bambucké máslo, které je ve složení hned na prvním místě.  Celkově složení nebsahuje prakticky žádnou chemii:

Shea butter, Sunflowe Oil, Candelilla Wax, Grapeseed oil, Pomegranate Flavor, Cococa Butter, Berry Flavor, Vitamin E, Rosemary Extract, Calendula. 

Není ale vůbec jemné, balzámové konzistence. Je hrubý a funguje zároveň jako peeling. Neupravované bambucké máslo má totiž tendenci hrudkaťet (představte si zkaramelizovaný med), ale při kontaktu s teplými rty se ihned rozpouští. Ze začátku mi tato specifická konzistence dost vadila, ale postupem času jsem si zvykla a teď ji mám naopak ráda. 

 

Nakonec tu mám hydratační tyčinku od zančky ELF která rozhodně není přípravkem na opalování ani neobsahuje žádné SPF, přesto se sem hodí. Tyčinka vypadá jako průhledný gel, má silné hydratační schopnosti a aplikuje se rovnou natřením na potřebná místa. Pokud tedy máte například spálený nos, suché rty nebo okoralé paty, na vše se dá tento kousek použít. Příjemně chladí, přestože ho skladuji při pokojové teplotě a nejčastěji ho používám právě na šupinky kolem nosu. Je mnohem lehčí, než například krém, proto pokud máte v létě pocit suchých míst na obličeji a nechcete se mazat mastným krémem, tohle je skutečně ideál. Navíc obsahuje antioxidanty, výtažek z hroznů. kakaové a bambucké máslo, výtažek z avokádá, makadamský olej, aloe, heřmánek...samé dobré věci. Na webu ho seženete za cca 150 Kč.

 

Doufám, že Vám i delší článek udělal radost a budu ráda, když mi do komentářů představíte vaše oblíbené přípravky na opalování!

 

Krásné léto!

K. 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PlumFoolery

Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.