24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Bezový sirup podle Ládi Hrušky

18.06.2016

Kdo by neznal Láďu Hrušku a jeho kuchyňské vychytávky? Nedávný velký boom zaznamenal jeho recept na domácí bezový sirup. Jeho výroba je velmi nenáročná a skoro nic vás nestojí. Vzhledem k aktuálním cenám sirupů v obchodech se tento tip opravdu hodí. Vyzkoušíte?

Nevíte co s voňavými květy bezu, který teď roste všude, kam se podíváte? Láďa Hruška přišel s další skvělou vychytávkou a v jednom z posledních dílů svého pořadu představil spolu s paní Vlastou sirup z černého bezu. Recept je tak jednoduchý, že se do něj můžete pustit třeba hned. :)

Potřebujeme:

30 - 35 květů černého bezu 
5 citrónů 1 kg třtinového cukru 
2 l převařené vody
pár kapek slivovice

Postup: 

Bezové květy očistíme, zbavíme je zbytečných stonků a vložíme je do hrnce. Omyjeme jeden citron a nakrájíme ho na kolečka. Nakrájený citron i s kůrou vložíme do hrnce k bezovým květům a přelijeme převařenou vodou. Do druhého dne necháme odstát. Květy pustí šťávu a chutě se krásně spojí.

Druhý den přecedíme šťávu, vymačkáme do ní zbylé 4 citrony a nasypeme kilo třtinového cukru. Necháme probublávat na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Na závěr přidáme pár kapek slivovice, aby šťáva déle vydržela čerstvá.

Hotový sirup přidejte do vychlazené vody a letní drink je na světě. :)

Nezapomeňte si také přečíst ty nejlepší vychytávky Ládi Hrušky

Zdroj foto: pixabay.com

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.