Již je to 22 let co úspěšný celosvětový řetězec rychlého občerstvení McDonald´s otevřel svou první restauraci v pražské Vodičkově ulici. Během této doby prodal 54 milionů kusů legendárního sendviče Big Mac, který je se značkou neodmyslitelně spjatý. Vznikl podle něj mezinárodně uznávaný ekonomický index, má vlastní muzeum, Facebook stránky a lidé na celém světě se neustále snaží vyrobit jeho speciální omáčku. V rámci oslav McDonald´s ČR odmění všechny příznivce této legendy a nabídne Big Mac po celý víkend v České republice za pouhých 39 Kč!
Big Mac, sendvič s dvěma plátky hovězího masa, sýrem, salátem, okurkou a především nezaměnitelnou omáčkou Big Mac, si lidé oblíbili doslova po celém světě. Češi jich od vstupu McDonald´s na český trh snědli již přes 54 milionů.
Nyní mají jedinečnou šanci si tento sendvič vychutnat za zvýhodněnou cenu: o víkendu 22.–23. března 2014 bude Big Mac ve všech restauracích v České republice k dostání za pouhých 39 Kč. V následujících dnech pak mohou lidé využít při jeho koupi speciální slevové kupóny.
„Big Mac si v Česku, stejně jako ve světě, našel mnoho příznivců. Proto patří mezi nejprodávanější sendviče v naší nabídce. Jeho obliba je postavená na kvalitních surovinách a ověřeném postupu. Lidé si jej mohou objednat ve všech restauracích McDonald´s na celém světě a vždy budou mít jistotu, že dostanou přesně to, co mají rádi,“ řekla Drahomíra Jiráková, ředitelka komunikace McDonald´s ČR/SR.
Historie sendviče Big Mac…
Big Mac vytvořil v roce 1967 v americkém Pittsburghu jeden v prvních franšízantů McDonald´s Jim Delligatti. Svůj sendvič nejprve pojmenoval Aristokrat, poté jej změnil na Blue Ribbon Burger. Ani jedno jméno však nebylo z hlediska marketingu příliš praktické, protože se špatně vyslovovala a spotřebitelé nerozuměli jejich souvislosti. Až název Big Mac spustil vlnu nadšení a hned v roce 1968 se začal sendvič s charakteristickou prostřední vrstvou housky prodávat ve všech restauracích McDonald´s v Severní Americe.