Tohle umět se skutečně vyplatí! Jako takové uvedení do této zajímavé problematiky můžeš brát další námi doporučený článek z nově přidaného blogu Bohemia Wine.
Napsala ho sommelierka, takže se dá předpokládat, že na zmíněných radách opravdu něco bude :-)
Přinášíme ti malou ukázku: "Párování vín a sýrů je v historii hluboko zakořeněno a stalo se samozřejmě i terčem mnoha historických vtipů a pořekadel. První zaznamenaná jsou z dob prvních britských obchodníků s víny. Např. pořekadlo: „Bílé víno s rybami a červené s masem“ . Toto dnes běžné pravidlo, se vyvíjelo po spoustu let. Je založeno na myšlence, aby tělo a mohutnost vína odpovídalo i pokrmu." Přečti si více na blogu Bohemia Wine.
"Historické záznamy dále uvádějí, že britští obchodníci často opakovali rčení: „Kupuj s jablkem a prodávej se sýrem“. Jinými slovy, je-li víno dobré a sladké i s kyselým jablkem, je pravděpodobné, že se bude dobře snoubit s mnoha sýry a se sýry obchodníci vína dále přeprodávali".
Pokud by ses ráda ve víně orientovala více, pak tento blog prostě musíš navštívit! :-)
Zdroj foto: bohemiawine.com