Baví vás vařit, grilovat a nebojíte se vyzkoušet nové ingredience? Otestujete řecké balzamikové krémy a podělíte se o své zkušenosti s ostatními? Chcete si užít letošní grilovací sezónu s novým grilem Weber?
Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou vhodné nejen k dekorativnímu zdobení talířů, ale jsou skvělou ingrediencí do dresinků, k dochucení omáček a letošní novinky – příchutě BBQ a Chili - jsou dokonalou ingrediencí pro marinování masa a grilování. Tyto krémy jsou kvalitní balzamikovou redukcí vyrobenou z prvotřídního řeckého balzamikového octa Kalamáta. Mají hustou konzistenci a vyváženou chuť. Jsou vhodné i při dietě - v jedné lžíci je obsaženo 17 kalorií a žádný tuk!
BBQ balzamikový krém
BBQ balzamikový krém má výraznou, výjimečnou kouřovou chuť podtrženou aromatickými bylinkami. Výtečně se hodí nejen k pečeným masům, ale také francouzským toustům, hamburgerům a smaženým hranolkům.
Chili balzamikový krém
Má bohatou krémovou strukturu s obzvlášť pikantním podtónem. Výborně se hodí pro grilovaná masa, klobásy, ale třeba i na dochucení toastů.
Tmavý balzamikový krém
Někdy se mu říká „klasický“, má univerzální využití, výborně se hodí k masům, vnitřnostem, k rybám, plodům moře a ke všem druhům zeleniny. Tento krém skvěle funguje i v marinádách. Je vhodný ke zdobení talířů s teplými i studenými pokrmy.
Tmavý balzamikový krém s příchutí fíků
Je nejoblíbenější u nás. Fíky dodávají tomuto krému delikátní nasládnou příchuť. Je vynikající v kombinaci s tmavými masy a sladkými potravinami - nejen dezerty včetně zmrzliny, ale např. i s dýní, sladkými bramborami nebo grilovanou zeleninou.
Bílý balzamikový krém s příchutí citronu a pomeranče
Tato verze balzamika pozdvihne do nebeských výšin lahůdky, jako je například grilovaný ananas se zmrzlinou nebo letní saláty .
Tradiční výroba u rodinné značky Papadimitriou
Základem pro výrobu balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou je balzamikový ocet vyráběný z unikátních korintských rozinek tradiční metodou přírodní fermentace bez přidání konzervantů či barviv. Výrobní závod rodinné firmy Papadimitriou sídlí několik kilometrů severně od peloponéského města Kalamáta a je největším producentem balzamikových krémů v Řecku. Za svou specifickou barvu i chuť vděčí kalamatský ocet kromě kvalitních surovin, příznivému klimatu a přírodnímu procesu výroby také důkladnému zrání v tradičních dubových sudech. Kvalita a tradice, která se snoubí v této lahodné tekutině, z ní činí plnohodnotného konkurenta slavnějších italských balzamik, kterého rozhodně stojí za to vyzkoušet.
Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou vyráběny promísením uzrálého balzamikového octa s koncentrovaným hroznovým moštem. Vzniklý balzamikový krém vysoké kvality se vyznačuje výraznou hustou konzistencí a bohatou, zralou chutí.
Více informací i inspiraci naleznete na www.papadim.com/cs.Vyzkoušejte letošní novinky BBQ a Chili balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou a podělte se s námi o své zkušenosti! Jak se do výzvy zapojit?
1. Napište nám pod tento článek do 19. 4. 2016 do 23:59 hod., proč byste rádi balzamikové krémy Kalamáta Papadimitirou vyzkoušeli a přidejte odkaz na Váš blog.
2. Vybereme 20 z Vás, kteří budou zapojeni do testování. 26. 4. 2016 zveřejníme jména vybraných bloggerek/bloggerů, kterým odešleme balíček s produkty na testování.
Co bude vaším úkolem dále?
1. Seznámit se se zaslanými řeckými balzamiky a maximálně si je vychutnat v nejrůznějších kombinacích s vašimi oblíbenými jídly dle vašeho gusta, nebát se neobvyklých kombinací a způsobu využití balzamik v kuchyni.
2. Do 17. 5. 2016 napsat na svůj blog recept s využitím balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou.
3. Odkaz na článek vložit opět pod tento článek.
4. Do svého příspěvku napište, že se jedná o výzvu portálu Blogerky.cz.
5. 24. 5. 2016 vyhlásíme výsledky. Autor/ka nejzajímavějšího příspěvku vyhraje krásný gril Weber Original Kettle.