Baví vás vařit a nebojíte se vyzkoušet nové ingredience? Otestujete řecká balzamika a podělíte se o své zkušenosti s ostatními? Chcete letět na výlet do řecké Kalamáty, kde rodinná firma Papadimitrou vyrábí balzamika a jiné lahůdky? Chcete se zúčastnit školy vaření s řeckým šéfkuchařem?
Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou vhodné nejen k přípravě čerstvých salátů, marinování masa, k dochucení omáček a polévek, ale i k ozvláštnění dezertů, např. zmrzliny, a k dekorativnímu zdobení talířů.
Tyto krémy představují kvalitní balzamikovou redukci vyrobenou z prvotřídního řeckého balzamikového octa Kalamáta. Mají hustou konzistenci a vyváženou chuť. Jsou vhodné i při dietě - v jedné lžíci je obsaženo 13 kalorií a žádný tuk!
Tmavý balzamikový krém
Někdy se mu říká „klasický“, má univerzální využití, výborně se hodí k masům, vnitřnostem, k rybám, plodům moře a ke všem druhům zeleniny. Tento krém skvěle funguje i v marinádách. Je vhodný ke zdobení talířů s teplými i studenými pokrmy.
Tmavý balzamikový krém s příchutí fíků
Je nejoblíbenější u nás. Fíky dodávají tomuto krému delikátní nasládnou příchuť. Je vynikající v kombinaci s tmavými masy a sladkými potravinami - nejen dezerty včetně zmrzliny, ale např. i s dýní, sladkými bramborami nebo červenou řepou.
Bílý balzamikový krém
Hustá redukce s jemnou chutí skvěle ladí s rybami, zeleninou a téměř všude tam, kde se používá obyčejný ocet. Pokud někomu vadí ostrá chuť octa, jemné bílé balzamiko bude pro jazýček jako pohlazení.
Bílý balzamikový krém s příchutí citronu a pomeranče
Tato verze balzamika pozdvihne do nebeských výšin delikatesní lahůdky, jako je například panna cota nebo sýry. Výborná je s jahodami anebo s grilovaným ananasem.
Tradiční výroba u rodinné značky Papadimitriou
Balzamikový ocet Kalamáta Papadimitriou je vyráběn tradiční metodou přírodní fermentace bez přidání konzervantů či barviv ve výrobním závodě firmy Papadimitriou několik kilometrů severně od peloponéského města Kalamáta. Za svou specifickou barvu i chuť vděčí kromě kvalitních surovin, příznivému klimatu a přírodnímu procesu výroby také důkladnému zrání v tradičních dubových sudech. Kvalita a tradice, která se snoubí v této lahodné tekutině, z ní činí plnohodnotného konkurenta slavnějších italských balzamik, kterého rozhodně stojí za to vyzkoušet.
Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou vyráběny promísením uzrálého balzamikového octa s koncentrovaným hroznovým moštem. Vzniklý balzamikový krém vysoké kvality se vyznačuje výraznou hustou konzistencí a bohatou, zralou chutí.
Vyzkoušejte balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou a podělte se s námi o své zkušenosti! Jak se do výzvy zapojit?
1. Napište nám pod tento článek do 1. 4. 2015 do 24:00 hod., proč byste rádi balzamikové krémy Kalamáta Papadimitirou vyzkoušeli a přidejte odkaz na Váš blog.
2. Vybereme 20 z Vás, kteří budou zapojeni do testování.
3. 7. 4. 2015 zveřejníme jména vybraných bloggerek/bloggerů, kterým odešleme balíček s produkty na testování.
Co bude vaším úkolem dále?
1. Seznámit se se zaslanými řeckými balzamiky a maximálně si je vychutnat v nejrůznějších kombinacích s vašimi oblíbenými jídly dle vašeho gusta, nebát se neobvyklých kombinací a způsobu využití balzamik v kuchyni.
2. Do 1. 5. 2015 napsat na svůj blog recept s využitím balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou.
3. Odkaz na článek vložit opět pod tento článek.
4. Do svého příspěvku napište, že se jedná o výzvu portálu Blogerky.cz.
5. 5. 5. 2015 vyhlásíme výsledky. Autor/ka nejzajímavějšího příspěvku vyhraje letecký výlet do řecké Kalamáty, který se uskuteční během léta. V rámci výletu čeká vítěze/vítězku exkurze ve výrobním závodě rodinné firmy Kalamáta Papadimitriou, koupání v moři a prohlídka města Kalamáta.
Autoři a autorky zajímavých příspěvků se mohou navíc těšit na květnové setkání s řeckým kuchařem spojeným se školou vaření řecké kuchyně.
Těšíme se na zprávy od Vás...