Úžasný tvarohový koláč na grilu, který si ovšem můžete připravit klidně i doma v troubě. Tento famózní dezert podle šéfkuchaře Davida Izáka prostě musíte vyzkoušet.
Tvarohový koláč
Na 4 porce:
30 g mandlí
100 g čistých sucharů
20 g hnědého cukru
30 g (změklého) másla
2 špičky nože mleté skořice
7 žloutků
Tvarohová směs:
350 g plnotučného tvarohu
90 g přírodního sýru
90 g vanilkového cukru
20 g hladké mouky
7 žloutku
Kůra z jednoho bio pomeranče
Příprava:
1. Vezměte Alu misku cca 1 l. a vyložte papírem na pečení.
2. Připravte gril na nepřímé grilování a předehřejte jej (180 °C -200 °C ).
3. Suroviny na podklad koláče dejte všechny do kuchyňského mixeru a pečlivě rozmixujte aby se vytvořila drobivá směs. Směs vložte do misky a pečlivě natlačte na spodní část misky.
4. Mezitím smíchejte všechny suroviny na tvarohovou směs do hladké homogenní hmoty. Směs nalijte do misky na základ a opatrně stejnoměrně rozetřete.
5. Vložte na gril a asi 30 min pečte na nepřímo.
Dobrou chuť. :)