24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Rozhovor s autorkou pěkně vypečeného blogu, který to je?

26.09.2013

No přeci VÝPEČKY, blog, který je plný pěkně vypečených receptů z celého světa. Nenapravitelná milovnice dobrého jídla a food stylistka Tereza se o něj velmi pečlivě stará. Nedalo nám to a trochu jsme ji vyzpovídali.

Terezo, tvůj blog je plný skvělých receptů, z nichž velká část pochází přímo od tebe. Kde čerpáš inspiraci? 
Každý den koukám po zahraničních webech, jinak ráda cestuju, a to hlavně za jídlem. Větší část receptů jsem nevymyslela, jen trochu pozměnila.

Který z receptů považuješ ty osobně za nejlepší, a který tví čtenáři? Na který byly největší ohlasy?
Nevím, jaký recept je nejlepší, ale já mám ráda hlavně ty rodinný. Který vařím stále dokola, a nikdy se mi nepřejí. Podle čtenářek to bude určitě recept na Lemon Curd, ten má největší ohlasy. Jinak obecně vedou sladká jídla, dezerty, anebo také jedlé dárky.
Prozraď nám na sebe, co nejraději jíš? Máš ráda českou kuchyni, třeba výpečky? Je podle nich tvůj blog pojmenovaný? Jak jsi vlastně přišla na tento název?
Já mám nejraději italskou kuchyni, ale i tu poctivou českou. Název blogu jsme tenkrát vymýšleli s mým mužem a pořád mě napadaly různé cool názvy. On se mě zeptal, co mám nejraději za jídlo. Tenkrát jsem byla těhotná, tak ze mě vypadlo Výpečky!!! Ty mám ráda a na ty mám chuť. No a tak to celé začalo. Věděla jsem od začátku, že to nebude blog o českém jídle.
Kromě toho, že připravuješ lahůdky, bloguješ a fotíš, také navštěvuješ a hodnotíš restaurace. Jak ses k tomu vůbec dostala. Neinspiroval tě Zdeněk Pohlreich?  
Teď je to trochu jinak, když jsem začala blog psát, tak jsem si myslela, že to tak bude. Teď mám rodinu a na nějaké chození do restaurací nemám moc čas. Musím říct, že spíš preferuji vaření a focení doma. Vždycky nafotím spoustu fotek, a pak mi dlouho trvá k tomu napsat recepty. Vypadá to, že na to psaní moc nejsem.

Nyní se trochu podíváme do tvého soukromí. Prozradíš nám, jaké je tvé zaměstnání? Je blízké food oblasti?
Původně jsem vystudovala uměleckou školu obor keramika - socha, pak jsem se náhodou dostala do kulinárního studia, kde jsem začala stylovat jídlo do časopisů. Začátky byly krušné, ale postupně mě práce začala bavit a naplňovat. Jsem za to ráda, protože obě práce na svém blogu uplatňuji.

Tvůj blog je velmi úspěšný, určitě dostáváš spoustu nabídek ke spolupráci, jsou pro tebe zajímavé?
Za poslední rok mám nabídek opravdu dost. Vybírám pečlivě, aby se hodily k mému blogu, a abych se za ně nestyděla. Ráda se vždy něco přiučím a to mi přijde jako zajímavá nabídka.
Nepochybujeme o tom, že tebe a tvůj blog VÝPEČKY budou čtenáři nominovat na Blogerku Roku v kategorii FOOD. Co myslíš, že na tvém blogu nejvíce oceňují? 
Možná ocení hezké fotky a jednoduché recepty. Nechci také vařit nic složitého.  

Jak hodnotíš tuto soutěž? Domníváš se, že bude pro blogerky prospěšná, že jim pomůže? Pomohlo by nějak tobě třeba získání titulu Blogerka Roku? 
Určitě! Myslím si, že každý bloger má svůj blog jako koníček, a každý bude potěšen, že ho někdo ocení, a že vidí zpětnou vazbu.

A co ty? Také jsi někoho nominovala? Pokud ano, v jaké kategorii? Nebo existuje podle tebe nějaká kategorie blogů, která zatím nemá, ale měla by mít svou kategorii? 
Já jsem zatím nikoho nenominovala, budu se muset na to podívat.

A na závěr, když bys měla porovnat svět česky psaných blogů a zahraničních, v čem vidíš největší rozdíl?   
Nevidím žádný rozdíl, znám spoustu krásných blogů českých i zahraničních, ale i těch méně povedených. 

Terezko, děkujeme za rozhovor a přejeme ti, ať se řady tvých čtenářů hojně rozrůstají. Výpečky si to určitě zaslouží.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.