24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Veganské recepty na léto, které musíte vyzkoušet

31.05.2016

Inspirace z food blogů je v dnešní době téměř nekonečná. Každý si najde to své. Ani vegani už nepřijdou zkrátka a na české i zahraniční blogové scéně se to veganskými dobrotami jen hemží. My jsme pro vás našli 3 letní recepty, které prostě musíte zkusit, ať už jste vegan nebo ne.

Panzanella salát s pomerančem a červenou řepou podle Oh my veggies

Panzanella salát s pomerančem a červenou řepouFoto: ohmyveggies.com

Je snad ideálnější jídlo na léto, než originální salát? Jestli vás už nebaví klasika, vyzkoušejte tenhle báječný salát s opečenou řepou a pomerančem. Kombinace chutí v tomto lehkém letním jídle vás zaručeně dostane.

Na salát potřebujeme:

1 střední pomeranč
2 středně velké červené řepy
2 šálky žitného chleba
4 čajové lžičky extra panenského olivového oleje
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře
3 šálky baby kapusty
2 lžíce natrhaných mátových lístků
2 lžíce oloupaných pistácií

Na zálivku:

1 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky černého pepře

Postup:

1. Předehřejeme si troubu na 220°C. Pomeranč a řepu si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Z pomeranče vyndejte všechny pecky, které najdete.  Rozložte plátky pomeranče na jeden plech a řepu na druhý. Pokapejte olivovým olejem, lehce osolte a opepřete.

2. Do mísy dejte žitný chléb na kostičky, pokapejte lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Takto upravený chleba dejte na třetí plech a všechny tři plechy strčte do trouby.

3. Chleba pečeme 15 minut, pomeranč pražíme 13-15 minut a řepu pečeme 20 minut. Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí půjde pomeranč lépe z plechu a nebude se k němu lepit.

4. Mezitím smíchejte zbylé ingredience dohromady, přidejte chleba a zálivku. Nakonec Nazdobte salát řepou a pomerančem. 

Letní ananasové osvěžení od Minimalist baker

Pina Coladové nanukyFoto: minimalistbaker.com

Tenhle recept vám jednoduše zamotá hlavu. Je rychlý, jednoduchý a je to naprostá bomba. Tato verze je pro dospělé, ale pokud vynecháte rum, můžete tento skvělý recept připravit i dětem.

Piña Coladové nanuky

Na 8-10 porcí tohoto dokonalého veganského a bezlepkového dezertu budete potřebovat:

165 g nasekaného zralého ananasu
22,5 ml bílého rumu - Minimalist baker doporučuje Malibu, který nese označení vegan a gluten free
414 ml kokosové smetany nebo plnotučného kokosového mléka
37g (3 lžičky) javorového sirupu nebo agáve sirupu
165 g ananasu namočeného v rumu

Postup:

1. Dejte ananas do nádoby a zalijte bílým rumem. Nechte ho tak 5 - 10 minut a často míchejte, aby získal tu správnou chuť.

2. Mezitím dejte do mixéru kokosový krém a sladidlo, které jste zvolili a směs mixujte po dobu 1 minuty, aby se úplně spojila. Z ananasu vylijte přebytečný rum (to samozřejmě nemusíte;)) a přidejte ananas do mixéru. Mixujte, dokud se ve směsi nebudou objevovat jen malé kousky ananasu.

3. Zmrzlinovou směs dejte do formiček a dejte zamrazit na cca 4-6 hodin. 

4. Podávejte a užijte si osvěžení hned, nebo uschovejte v mrazáku, kde zmrzlina vydrží až 2 týdny.

Smoothie s fialkami podle A co teda jíš?

Smoothie s fialkamiFoto: acotedajis.cz

A co nám k letnímu veganskému menu ještě chybí? No přeci nějaký originální vynikající drink. Nás okouzlilo fialkové smoothie od Lindy z blogu A co teda jíš?. Nejen, že úžasně vypadá, ale také báječně chutná.

Na 2 porce budeme potřebovat:
1 a ½ hrnku mandlového nápoje Alpro
½ hrnku jahod
½ banánu
1 lžička karobu
2 lžíce chia semínek
špetka vanilkových semínek

Postup:

1. Půl hrnku nápoje promícháme s chia semínky, vanilkou a karobem. Necháme půl hodiny odstát a přendáme do připravených sklenic. Je to skvělá náhrada klasického čokoládového pudinku a dá se takto použít na bambilion různých způsobů.

2. Jahody s banánem rozmixujeme ve zbylém mléce, přelijeme jimi připravenou směs a dozdobíme fialkami (don’t worry, jsou perfektně jedlé). Smoothie pak můžeme buď promíchat s připraveným pudinkem a rovnou vyžunknout, anebo nechat obě vrsty oddělené a to nejlepší si nechat na konec.

Úžasný veganský dezert připravila také Katka ze Smooth Cooking v kuchařské show CHUTNÁ TO?!. Čokoládovou pěnu z avokáda už jsme zkoušeli několikrát a jednoduše nemá chybu. :)

Tak co? Už se vám sbíhají sliny? :) Dejte nám vědět, jak vám chutnalo. ;)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.