Tato letní výzva byla zaměřená na kreativitu a fantazii v kuchyni. Blogerky dostaly za úkol vymyslet originální letní recept s použitím kokosového cukru, který je v mnohém lepší než klasický, obzvláště když je v BIO kvalitě! Podívej se na vítězné recepty, jsou neotřelé a jistě stojí za vyzkoušení, také jsme neodolaly!
Nejlepších 5 receptů bylo odměněno štědrým balením BIO kokosového oleje v RAW kvalitě od Empower Supplements a jelikož jsme chtěly ty nejlepší a nejpovedenější recepty opravdu vyzdvihnout, tak jsme zvolily TOP 3, jejichž autorky jsme odměnily moderními pomocníky do kuchyně v podobě palačinkovačů oblíbené značky Russell Hobbs. Jste zvědavé na TOP 3 recepty? Už vás nebudeme déle napínat :-)
BIO KOKOSOVÝ OLEJ A PALAČINKOVAČ RUSSELL HOBBS DOSTANOU TYTO BLOGERKY:
1. Mary ´s Kitchen Love: Fazolové brownies s hořkou čokoládou a ovocem
"Vzala jsem tedy zásoby v lednici a vznikl z toho naprosto skvělý koláček, můžeme mu říkat klidně brownies, který je veganský, bezlepkový a bez bílého rafinovaného cukru! Čokoládové dezerty patří rozhodně mezi moje neoblíbenější, ale co si budeme povídat, jíst je každý den po obědě není úplně ideální. Zaručuju Vám, že tenhle koláček nejenže můžete mlsat naprosto bez výčitek, protože je díky fazolím a chia semínkům plný kvalitních bílkovin, ale HLAVNĚ si opravdu pochutnáte! ..." recept najdete na blogu.
2. Pro lásky z lásky: Borůvkový fresh sirup
"Ohledně sirupů se vedou velké debaty ohledně množství a druhu cukru a trvanlivosti. U nás dělám některé tak a některé tak. Ty, co považuji za nejzdravější varianty nazývám fresh sirupy. Výroba sirupů je časově náročnější, prostě musíte být dva dny po sobě aspoň chvilku doma, ale většinu času se vyrábí sirup sám, takže čistého času na tom nestrávíte ani 15 minut. A to se vyplatí! ;) Sladivost mi přišla vysoká. Myslela jsem si, že do sirupu padne celý pytlík a jak nebudu ještě dokupovat, ale nebylo to potřeba. Na chessecake určitě zbyde! A u sirupů počítejte s tím, že tu vodu tyhle přírodní cukry barví, ale je podle mě odpustitelné. ;)..." přečtěte si podrobný postup.
3. Inspiration by Linda: Makronky
"Překvapivě Vás i v tomto receptu čeká něco sladkého. A co mám na mysli? Makronky! Milované a zároveň nenáviděné. Ten, kdo se alespoň jednou pokoušel o jejich upečení, ví, že to není úplně jednoduché a chvílemi jde o nervy. Pokusím se Vám co nejjednodušeji popsat recept na ně, abyste je zvládli raz dva. Kokosový cukr, který jsem použila je vyroben z nektaru okvětí kokosových palem. Ten se poté zahřeje a vytvoří karamel, který se dále drtí. Po něm má pak cukr nejen karamelovou barvu, ale i chuť a vůní mi dost připomíná medovník. A co je na něm ještě tak dobré? Má nízký glykemický index, je plný minerálů a vitamínů a není rafinovaný..."
OCEŇUJEME ORIGINALITU RECEPTŮ A KRÁSNÉ FOTKY! DALŠÍ 2 BLOGERKY ZÍSKAJÍ BIO KOKOSOVÝ OLEJ V RAW KVALIĚ OD EMPOWER SUPPLEMENTS
4. Wildlife Reserve: Tom Kha Gai - thajská kuřecí polévka
"Jelikož jsem velký milovník asijských jídel, tak dneska tu pro vás mám recept na mojí oblíbenou thajskou polévku Tom Kha Gai. Příprava je opravdu jednoduchá, takže si jí může každý uvařit doma. :) Problém je jen se sháněním některých ingrediencí - na to doporučuji navštívit Sapu nebo jinou vietnamskou tržnici..."
5. Modemalist: Variace na snídaňové téma
"Není problém, řekla jsem si! Kokosový cukr je můj oblíbenec již delší dobu a zkusit novou značku bylo pro mne milou výzvou. A teď již k mým receptům. Původně jsem měla jinou myšlenku, ale nakonec zvítězila ta nejlepší část dne! Zkuste posnídat tvarohové ovesné lívance, nadýchaný kokosový Mugcake, nebo banánový chlebíček..."
Děkujeme všem, které se zúčastnily, za inspirativní recepty! Budeme se těšit příště! :-)
Vítězkám gratulujeme a prosíme, aby nás kontaktovaly ohledně výher na jan.kozeluh@imedium.cz