Domácí puding z ovoce.
Dnes jsem se jen tak z nouze rozhodla vyzkoušet ovocnou želatinu jako dezertík. Díky smetaně z toho ale vznikl spíš puding a byl vynikající, tak se s váma chci podělit o nápad.
Nasypala jsem do hrnce malou kompotovou misku mražených borůvek a nakrájela jeden banán. Zahřála jsem to a rozmačkala na kaši. Přilila jsem půlku smetany, přidala půlku balíčku želatiny a velkou lžíci medu, odstavila z ohně a pořádně promíchala.
Vzniklou směsí jsem naplnila 6 malých silikonových formiček, ozdobila kokosem a dala na 2 hodinky ztuhnout do lednice.
Před naplněním formiček/miseček směs ochutnejte a popřípadě dochuťte ještě medem nebo naopak citrónem, záleží na vás jaké chuti dáváte přednost.
Množství si také můžete jednoduše vynásobit. Já jsem měla kdispozici právě jen zbytek smetany a zbytek želatiny. Pokud chcete použít celou smetanu a celou želatinu, tak si jednoduše přidejte ovoce, med atd...
Dobrou chuť