Další chutný salát.
Protože minulý článek o salátu měl úspěch a žádali jste si další, tak tady ho pro vás mám. Opět je ingrediencí slanina, kterou doporučuji kupovat kvalitni a hodně libovou. Kromě ní budete potřebovat
-
100ml podmáslí
-
2 lžíce nasekané pažitky
-
1 lžíci bílého vinného octa
-
drcený pepř
-
špetku soli
-
římský salát
Plátky slaniny si na pánvi bez oleje osmažíme dokřupava a necháme vystydnout. Podmáslí smícháme s pažitkou, octem a podle chuti osolíme a opepříme. Já dávám špetku soli a asi 6 kuliček pepře, které rozdrtím paličkou na maso, protože pepř v mlýnku nemám. Římský salát si omyjeme, jednotlivé listy můžeme nakrájít na menší kousky a naservírujeme jej na talíř. Přelijeme dresingem a ozdobíme na malé kousky nalámanou slaninou. Množství je na dvě porce, tak můžete pozvat na večeři kamarádku.
A pokud byste měli velký hlad, můžete si k salátu přikusovat opečený toust. Tak snad vám bude chutnat stejně jako mně.