Mandlové máslo je příjemně nasládné a voňavé. Je plné hořčíku, vitamínu B2, E, vlákniny, bílkovin a esenciálních mastných kyselin.
Oříšková másla jsou obrovským hitem a lidi napříč světem si je s oblibou přidávají k lívancům, palačinkám, do smoothie, na krekr nebo jen tak ho mlsají na lžičce. Másla ze semínek a ořechů jsou vyrobena pouze mletím. Melou se dokud nevytvoří hladkou a hustou hmotu. Skvělé je, že si máslo tímto způsobem zachovává všechny nutriční hodnoty.
Ingredience
2 hrsti mandlí
Postup
Postupů je hned několik. Já jsem zvolila tu nejpřirozenější a nejpraktičtější cestu a mandle jsem bez jakýchkoliv úprav dala do mixéru (miska se sekáčkem) a mixovala jsem tak dlouho, dokud mandle neutvořily drť, lepivou drť, kaši a následně hladké máslo.
Tento proces trval cca 30minut, ale samozřejmě i s přestávkami, abych si neodvařila motor v mixéru.
Máslo uchovávám v uzavíratelné sklenici v ledničce a tuším, že jsem se dočetla, že vydrží bez problému i 14 dní a déle.