Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
A tenhle dort jsem se chystala už dlouho. Jeho realizaci jsem pořád přesouvala na další vhodnou příležitost a když jsem se dozvěděla o soutěži Dort na obálku od časopisu Apetit, bylo hned jasné, s jakým dortem se přihlásím. Výsledky soutěže ještě nejsou známy, tak mi držte palce! :-) Tenhle...
Ráda bych Vás všechny pozvala na další Restaurant Day, který se koná v sobotu 21.11.2015. Restaurant day jsem se účastnila již několikrát a jak jsem psala dříve, spočívá v tom, že si každý z nás může na jeden den otevřít "restauraci". Tentokrát budu od 11h na adrese Bubenské nábřeží...
V listopadu nás vyzvala Luisa z Rise of the Sourdough Preacher abychom upekli dobrotu jménem Paris-Brest. Jedná se o francouzské věnečky, které jsou z odpalovaného těsta naplněné výbornou pralinkovou náplní (z pražených ořechů). Paris-Brest věnečky vznikli v roce 1910 při příležitosti...
Slavnostně ohlašuji, že jsem z cest zpátky! A je jedno, že už jsou to dva měsíce. :D Jsem zpátky a konečně jsem zase začala péct. Jen jsem trochu líná sem přispívat. Ale slibuji, že se polepším. Ráda bych Vás pozvala na další Restaurant Day, který se koná příští sobotu 15.listopadu....
Říjnovou výzvu Odvážných pekařů pro nás připravila Korena z blogu Korena in the Kitchen , která nás vzala do Rakouska a představila nám divy Sachrova dortu. Sachrův dort jsem chtěla upéct už dlouho a jsem ráda, že mě k tomu výzva konečně donutila. Nijak zvlášť mě ale neoslovil, chuťově je sice...
Bude ze mě námořnice! Příští týden odlétám do USA, kde budu pracovat na výletní lodi. Od mého největšího snu - otevření kavárny/cukrárny - je to obrat od 180° stupňů, ale když jsem se před rokem rozhodovala, co dál, netušila jsem, že na nástup na loď budu čekat tak dlouho. Abych si...
Únorovou výzvu Odvážných pekařů pro nás připravila Sawsan z blogu " chef in disguise ", která nás vyzvala k upečení krásného plněného "chleba" (doslovný překlad se mi nelíbí, budu tomu "chlebu" říkat pletenec :). Na výběr bylo ze dvou základních receptů a náplň jsme mohli přizpůsobit naším...
Když jsem začínala psát tento blog, řekla jsem si, že každý týden přidám jeden recept. Tenhle plán mi trochu nevyšel, lenost zvítězila :). Ale nominace na Food blog roku a úspěšný Restaurant Day mě trochu nakopli, že jsem se rozhodla do mého březnového odjezdu do Karibiku...
Švýcarský ořechový koláč ( Bündner Nusstorte ) je tradičním dezertem ve švýcarském kantoru Graubünden. Jeho vznik se datuje do roku 1920, ale více rozšířeným se stal až v roce 1960. Původní verze tohoto koláče obsahovala ořechy vmíchané do těsta, ale moderní, plněnou verzi, tohoto koláče...
O tom, co je to Restaurant Day, jak a kdy vznikl jsem psala tady . Pořádá se jednou za čtvrt roku a tímto bych Vás všechny ráda pozvala na únorový Restaurant Day. Koná se v neděli 16. února v různých zemích světa. Kde budou jaké jednodenní pop-up restaurace, a to nejen v České Republice,...
Baumkuchen je dort z marcipánového těsta s mnoha vrstvami na sobě. Jedná se o tradiční dezert mnoha evropských zemí, ale je také velmi populární v Japonsku. Název dortu v překladu znamená "stromový dort", protože vrstvy dortu připomínají stromové letokruhy. Původní místo vzniku...
Prosincovou Výzvu odvážných pekařů pro nás připravila Bourbonnatrix z Bourbonnatrix Bakes . Whoopie pies jsou kulaté mini dortíčky naplněné sladkým krémem. Původem jsou z Pensylvánie v USA. Podle historiků pekly amišské ženy tyto dezerty z přebytků dortového těsta a přidávaly je svým...
Listopadová výzva odvážných pekařů pro mě byla opravdu velkou výzvou! Když jsem poprvé četla neskutečně dlouhý recept a postup, vůbec se mi do toho pečení nechtělo. Ale věděla jsem, že když to zvládnu upéct a podaří se to, budu mít neskutečnou radost, takže jsem se to pečení nakonec...
O Macarons jsem se pokoušela už třikrát a pokaždé to dopadlo katastrofálně. Neměla jsem nejmenší chuť pouštět se do nich počtvrté, ale pak mi byl doporučen tento video návod , který měl zaručeně fungovat, v lednici jsem měla zbylé bílky a tak jsem si řekla, že jim tedy ještě dám šanci....
Do těchto marcipánových koláčků jsem se zamilovala během mé první návštěvy v Londýně. A protože u nás nejsou k dostání a já jsem bez nich nemohla být, pustila jsem se do hledání receptu, abych je mohla upéct. Doma upečené jsou stejně tak výborné jako ty originální, koupené v Anglii....
Asi jsem se zbláznila a rozhodla se zapojit do akce Restaurant Day . Jedná se o setkání amatérských kulinářů, kteří si na jeden den mohou otevřít pop-up restauraci. Koncept Restaurant Day vznikl v roce 2011 ve Finsku a rozšířil se do celého světa. Restaurant Day probíhá čtyřikrát...
...
Ačkoliv se Halloween v Česku příliš neslaví, když jsem narazila na fotky jedlých mozků, bylo jasné, že letos mě nějaké to halloweenské tvoření nemine :-) Inspirovala jsem se tady . Formičky se dají levně pořídit na ebay.com, za dvě formy se čtyřmi mozky jsem dala asi 80 Kč. K vytvoření...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.