Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Říkala jsem si, že tenhle recept ještě musím před Vánoci přidat. Je to recept po babičce. Jednoduchá kávová zrna. Ingredience (cca 50ks, podle velikosti) 120 g mletých piškotů 70-80 g cukru moučka 80 g změklého másla 1 vrchovatá lžička mleté kávy 2 lžíce kakaa 4 lžíce mletých...
Nečekejte tradiční perníčky (na ty najdete recept tady ). Tyto jsou krásně voňavé po hřebíčku a skořici a nezdobí se cukrovou polevou, ale jenom mandlí. Za koření v rámci barterové spolupráce děkuji firmě NaturWay Ingredience: na 3-4 plechy 1 vejce 140 g cukru...
Asi jste si všimli, že poslední dobou nepřibývají recepty takovým tempem jako dřív... Jídlo často zmizí dřív než ho stihnu vyfotit a stejně to bylo u donutů, které jsem stihla jen rychle vyfotit na lince telefonem. Takže jsem se rozhodla, že použiju fotku, kterou mám a aspoň napíšu...
Salát podle následujícího receptu dělám už snad patnáct let. Nejvíc v létě, když máme na zahradě čerstvé zelené fazolky. Použít ale můžete i mražené zelené fazolky a práci s dlouhým vařením fazolí si můžete usnadnit použitím fazolí z konzervy tak, jak to dělám já. Červenou papriku...
Další letní recept pro Bzenecký ocet . Tyhle rychlé okurky jsou skvělé jako příloha ke grilování. Nejsou sterilované a díky tomu mají svěží a čerstvou okurkovou chuť, doplněnou voňavým koprem a sladkokyselým nálevem. Nasolené okurky nechte odpočinout minimálně 1 hodinu, ale můžete...
Marináda z červené řepy dodá vejcím nejen krásnou barvu, ale díky Bzeneckému octu i příjemně kyselou chuť, která se k avokádu hodí. Příprava marinovaných vajec je sice časově náročnější, ale avokádový krém je potom už jenom otázkou minut a můžete servírovat chuťovku, která lahodí...
Recept na mléčnou zálivku mám od babičky. Používám jí na zelené saláty, které báječně ochutí. Ingredience: 1 hlávka salátu (hlávkový, ledový, římský...) 250 ml mléka 40 ml octa (klasický 8%) 1 lžíce krupicového cukru...
V rámci spotřebovávání zásob ovoce z mrazáku jsem ve spolupráci s Bzeneckým octem připravila tyhle nadýchané borůvkové muffiny. Do těsta jsem použila jejich novinku, jablečný ocet v biokvalitě. Ingredience: na 10-12 kousků podle velikosti papírového košíčku 200 ml mléka ...
Pokud mě sledujete na sociálních sítích, mohli jste si všimnout polévky, kterou jsme před nedávnem ochutnali cestou na Caumasee ve Švýcarsku. Byla obyčejná, ale neobyčejně dobrá. Bündner Gerstensuppe. Našla jsem několik receptů a z nich udělala takový zlatý střed, protože třeba Zdenda...
První a poslední recept na vánoční cukroví tohoto roku, navíc po Vánocích, jsou pistáciové stromečky. Zdenda miluje všechno pistáciové a tak jsem mu chtěla udělat radost a zkusila nakombinovat pistáciové sušenky s pistáciovým dortovým krémem, který jsem jestě vylepšila o pistáciovou...
Chcete ten nejjednodušší recept, který je zároveň variabilní, dá se jíst naslano i nasladko? Tyhle placky nám vždycky o prázdninách pekla na kamnech babička. Z kamen mají nejlepší chuť a na chalupě je peču úplně stejně. Pokud ale nemáte kachlová kamna, nevadí. Placky pečte nasucho...
Letos jsem dělala povidla z jedenácti kil švestek. Domácí povidla jsou na pečení nejlepší. Nejsou zahušťovaná a tak se na koláčích a v buchtách neroztékají a ani z nich nevytékají. Hned jsem z nich napekla tyhle mrkvové rohlíčky, protože na zahradě mám ještě spoustu mrkve. Recept je...
Poslední recept, který jsem připravila pro Bzenecký ocet je podzimní salát s pečenou dýní, rukolou a dvěma druhy balzamikového octa. Dýně je moje nejoblíbenější podzimní zelenina. Nejradši mám odrůdu hokkaido, která se dá použít naslano i nasladko a hlavně se nemusí loupat. Pečená...
Nekynuté galetky jsou moje oblíbené koláče. Kdo by neměl rád tenké těsto se spoustou náplně? :) Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 100 g studeného másla 40 g cukru moučka 1 žloutek špetka soli 2 lžíce studené vody +rozšlehané vejce na potření okrajů Náplň: ...
Recept na naše oblíbené saláty z letní zeleniny ve sladkokyselém nálevu. V zimě jako když je najdete. Z uvedeného množství připravíte 4 sklenice velikosti 0,7 litru. Ingredience: ŘEPA A ZELÍ 500 g čerstvého zelí 500 g červené řepy ZELÍ S MRKVÍ A PAPRIKOU 500 g...
Včera jsem sklidila brambory. Jako první přišly na řadu moje oblíbený brambory na loupačku s máslem a pažitkou. Dvě brambory mi zbyly a došlo pečivo, takže bylo hned jasný co z nich udělám. Houstičky jsou díky bramborám krásně vláčné. Posypat je můžete libovolnými semínky podle chuti,...
Čokoládové crinkles někdo peče jako vánoční cukroví. Mně připomínají spíš sušenky. Ale vláčné sušenky s měkkým čokoládovým středem. Něco jako brownies. Takže pokud jste milovníci čokolády nebo třeba čekáte návštěvu a potřebujete něco snadného a dobrého ke kávě nebo čaji, zkuste tyhle...
Letos už jsem nevěděla, co s rybízem. Je v mrazáku, máme marmelády...Hledala jsem v sešitku receptů po babičce a našla recept na červený rybíz jako brusinky. Po přečtení ingrediencí jsem byla trochu nejistá, jestli to bude vážně chutnat jako brusinky. Je tam hřebíček, skořice, rum.. Rovnou...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.