Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Pokrmy z hub jsou z mých nejoblíbenějších. Ať už to jsou žampiony, hlíva, lišky, bedle nebo praváci, mám je ráda všechny. Recept, který vám přináším, je velmi houbový a velmi chutný. Inspirovala jsem se receptem z knihy Ducksoup Cookbook: The Wisdom of Simple Cooking . Doufám, že si pochutnáte...
Řeřichu mám moc ráda, ale v málo kterém jídle její chuť vynikne, většinou se tak nějak ztratí. Nejlepší je prostě na chlebu s máslem. A hned na druhém místě je tohle pesto :) Recept na řeřichové pesto Vytisknout recept ...
Různé variace kari jsem si velmi oblíbila. Vlastně jsem jej začala mít ráda asi tehdy, když jsem při přípravě přestala používat kupovanou směs kari koření a začala používat koření jednotlivé. Mimo výbornou chuť nás kari i zahřeje v těchto studených podzimních dnech. ...
Na ovesné vločky jsme zvyklí především v jejich sladké podobě, ale rozhodně stojí za to je vyzkoušet i na slano. Tento pokrm si můžete dát teplý k obědu ale ještě lepší je vychlazený třeba na svačinku. Tento recept jsem objevila v kuchařce Yoga Kitchen od Kimberley Parsons a já vám ho přináším...
Pokud máte rádi olivy, musíte tento recept na olivovou tapenádu určitě zkusit. Recept je rychlý, jednoduchý a efektní třeba jako pohoštění pro nečekanou návštěvu. Recept na olivovou tapenádu Vytisknout recept Množství:...
Po Slaném polentovém koláči , který byl s pestem a cuketou, jsem zkusila připravit jeho jinou verzi. Tentokrát se špenátem, sýrem a vejci. Tato verze je podle mě ještě chutnější než ta předešlá a rozhodně i sytější. Recept na polentový koláč se špenátem...
Dnes přináším recept inspirovaný středomořskou kuchyní a to v podobě zapečených zeleninových rolek. Recept na zapečené zeleninové rolky Vytisknout recept Množství: pro 2 - 4 osoby ...
Těstoviny s pestem jsou ideálním letním jídlem – lehkým a rychlým. Po petrželkovém pestu přináším recept na pesto hráškovo-mátové. Sladkost hrášku skvěle doplňuje svěžest máty a pár kapek citronu to ještě vylepší. Recept na těstoviny s hráškovo-mátovým...
Protože jsem si polentu v poslední době hodně oblíbila, musela jsem ji zkusit připravit i na sladko. Ze svého prvního pokusu jsem velmi nadšená, musím říct že po všech předchozích pokusech o bezlepkové buchty či mufiny tenhle recept u mě prozatím jednoznačně vede. Použila jsem dortovou formu...
Recept na tento pokrm jsem našla v jedné indické kuchařce. Moc jsem nevěděla, na jaký chuťové zážitek se mám připravit, byla jsem ale rozhodně mile překvapena. Připravit si toho jídlo bych doporučila především pro všechny milovníky kokosového mléka a vajíček. ...
Pokud máte rádi pořádně husté a syté polévky, tak vás následující recept určitě zaujme. Tato polévka je díky požitým ingrediencím, jako dýně, kadeřávek či quinoa, nejen zdravá, ale díky skvělé španělské klobáse chorizo vás i zasytí. Přidáte-li více pálivé papriky, či špetku chilli, polévka vás navíc...
Tagine [tažín] je severoafrický pokrm, zároveň se tak nazývá i speciální nádoba ve které se připravuje. Pokrm se v této nádobě pomalu dusí nad dřevěným uhlím. U nás si však variaci na tagine můžete připravit i v obyčejném hrnci. Tento recept je na typický marocký vegetariánský tagine. Obsahuje několik...
Polenta si mě doposud moc nezískala, ale musím říct, že po tomto pokrmu ji do jídelníčku zařadím častěji. Nejspíš právě ve formě různých slaných koláčů. Tento slaný polentový koláč je s cuketou a pestem z medvědího česneku. Můžete však použít i jiné pesto, případně i jinou zeleninu a kombinovat podle...
Teď v zimě není výběr zeleniny moc velký, takže je ten správný čas pro využití batátu. Jeho chuť je příjemně sladká, zakysaná smetana a balkánský sýr jej skvěle doplňují. Recept na batát pečený v soli Vytisknout recept ...
Lilková Chermoula je původně severoafrický pokrm. Můžeme ji použít jako pomazánku, dip nebo třeba i součást jiných pokrmů. Lilková Chermoula je podobná italské Caponatě, ale použité koření dodává tomuto pokrmu jiný rozměr. Recept na lilkovou Chermoulu...
Recept na oblíbený cizrnový falafel jsem na blogu už publikovala. Tentokrát přidávám recept na falafel houbový, který je rovněž velmi dobrý a hned jsem si jej oblíbila. Tyto houbové placičky skvěle doplní dip ze zakysané smetany s medem. Co si k houbovému falafelu připravíte dál je už na vás, já...
Toto jídlo mi kdysi dávno připravila kamarádka. Nedávno jsem si na něj vzpomněla a musela jsem si jej udělat znova. A chutná tak dobře, jak si pamatuji a to možná trochu nečekaně vzhledem k jeho jednoduchosti. Skvěle se hodí především na večeři. Pokud budete mít velký hlad, můžete si k němu zakousnout...
Mojardara je pokrm pocházející z arabské kuchyně, ale je znám i v mnoha jiných zemích. V arabské verzi se podává s křupavou smaženou cibulkou. Osobně si myslím, že bez ní by to nebylo ono. :) Toto jídlo je na přípravu poměrně rychlé a na ingredience nenáročné. Je dobré jen tak samotné, ale pokud chcete,...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.