Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Ano, mluvím samozřejmě o té řecké. Letos jsme se po poměrně dlouhém váhání rozhodli zase vyjet, tentokrát na Olympskou riviéru. Na nás docela netradiční destinace, jsme s mužem spíš na ostrovy, nelákají nás turisticky profláklá centra, přeplněné pláže a atmosféra typu Bibione. Přesto jsme se pod...
Bez mučení přiznávám, že tenhle recept jsem nevymyslela, inspirací mi byly Lola´s Cupcakes . Recept je původem libanonský a jeho chuť osloví asi všechny z vás, kteří máte rádi sezam a sezamovou pastu tahini. Tady navíc v kombinaci s tekutým medem a opravdu značným množstvím kakaa. Uvažovala jsem...
Taky vám přicházející podzim, žloutnoucí listí a sychravá rána evokují to, že je čas se zavřít do kuchyně a pustit se do přípravy buď vydatných nebo báječně voňavých jídel, která vás zahřejí po těle i na duši? Zní to jako dost omšelé klišé, ale přiznejme si, že když teploty klesnou a vy znovu berete...
Snažíme se doma už nějakou dobu o co nejšetrnější domácnost z hlediska různých plastů. Neříkám, že to jde hladce, nikdo není dokonalý a u nikoho asi podobné očištění domova neproběhne přes noc. Postahovala jsem si různá videa o zero waste (miluju zejména blogerku eco boost.co ) a načerpala inspiraci...
Tyhle kuličky, plné příznivých látek si prostě musíte zamilovat - dobijí vám energii natotata a ještě báječně chutnají!! Protože jsou ale dost sladké, doporučuju k nim černý čaj, já mám nejraději Earl Grey - bergamotová silice všechny chutě krásně propojí. Na cca 20 kuliček budete...
Začalo sněžit, za okny to vypadá jako v Narnii a tak je potřeba uvařit si něco hřejivého a voňavého, co vám vytvoří v žaludku blažený pocit. Kari je přesně takové jídlo - miska kouřící se rýže přelitá lahodnou omáčkou vonící po kokosu - no může být něco lepšího? Než ale přejdeme...
Dneska nemám čas ani náladu na dlouhé vyvařování, a v takových případech přichází na řadu kuskus. Tenhle je s čerstvým špenátem, kurkumou a olivami a je tak rychlý, že vám nezabere víc, jak 15 minut. Potřebujete: hrst pokrájeného masa - já použila zbytek kvalitní šunky, ale dá se využít i kuře,...
Při momentálním počasí se chce asi jen málokomu dlouze vystávat u sporáku. Ani já nejsem výjimkou a proto je dnešní recept přesně tím pravým lehkým a osvěžujícím jídlem, které si můžete připravit během chvilky a přitom se nijak neošidit o skvělé chutě. Receptů na hummus je celá...
Znáte jostu? My máme tenhle nenápadný keřík na zahradě a rok co rok přemýšlím, jak ty drobné černé plody využít jinak, než si je jen nasypat do pusy. Josta je ideální variantou pro ty, kteří nemají rádi černý rybíz. Je to totiž kříženec angreštu a černého rybízu, chuť je napůl tam, napůl tam, navíc...
Chytil mě splín po Egyptě. Občas se mi to stává, vzpomenu si na všechny ty vjemy, dojmy a chutě Káhiry nebo Asuánu - no a v tu chvíli není zbytí, sedám k počítači a objednávám dobroty z Chez Amis . Psala jsem vám o nich už minule - obchod ve Spálené ulici v Praze nabízí pro uspokojení orientálních...
Nebe v puse už není. Ale nemusíte se lekat, kontrolovat tep a brečet do kapesníků. Jen jsem se rozhodla po pěti letech změnit název na Ouzo a chobotnice . Proč ta změna, ptáte se? Jednoduše proto, že jsem se potřebovala posunout. Po takové době, co tenhle blog vedu, nemá cenu si lhát do kapsy - řecká...
Už dlouho jsem na blog nic nedala - prostě proto, že nestíhám. Momentálně naprosto převážila redaktorka nad foodblogerkou a protože léto je v nakladatelství obdobím stresu, kdy se musí včas dodělat všechno, co je třeba, než se přes prázdniny uzavřou sklady, kmitám jako elektron. Zároveň se ale začínám...
Nevím, jak vy, ale já Velikonoce naprosto zbožňuju. Mám je možná ještě raději než Vánoce a to už je co říct!! Nicméně každý rok v zásadě vařím a peču ta samá jídla, případně je chystáme s mamkou. Takže letos jsem si řekla, že to chce změnu, zavést nějaké nové tradice, ozkoušet něco úplně jiného....
Ve čtvrtek 19.2. proběhl v prostorech Novoměstské radnice v Praze premiérový Kuloár . Myšlenkou téhle akce, kterou zaštiťovalo Storyous (velké díky!!) bylo setkat se osobně s lidmi "od jídla a pití", které člověk běžně sleduje na sociálních sítích, ale neměl zatím možnost popovídat si s nimi osobně....
Snad žádný můj recept nevyvolal na Facebooku takovou odezvu, jako právě tenhle. Bohužel zpočátku ne takovou, v jakou bych doufala. Hned po vložení fotky jsem byla osočena z toho, že má jehněčí ragú s kuskusem k řecké kuchyni asi tak blízko, jako buřt ke svíčkové. A to i přesto, že jsem uvedla zdroj...
Venku se střídá počasí jako na běžícím pásu, ale přece jen je podle kalendáře zima, což znamená, že to chce něco teplého a hřejivého do žaludku. A sladkého, to je jasné:-) Už minule jsem se rozplývala nad vánočními vůněmi, a ani po Vánocích tomu nebude jinak. Ale kombinace pomeranče a skořice, no...
Přiznávám se bez mučení - nerada peču cukroví. Na ty malinkaté kousíčky prostě nemám dost potřebné zručnosti, takže moje vanilkové rohlíčky vypadají jako beranidla, zatímco mamka vedle šoulá ty nejkrásnější exempláře. Míra frustrace každoročně dosahuje vrcholu, když se polévají moka kolečka čokoládou...
Vánoce se nám už kvapem blíží a všichni regulérně šílí, co dát svým blízkým pod vánoční stromeček. Přiznám se, nejsem zrovna fanoušek nakupování - dobře, přímo to nesnáším. Polovinu dárků řeším přes internet, ale tu druhou, tu sama vyrábím. A máloco je tak vděčné, jako jedlý dárek. Paštika...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.