Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Léto se nachýlilo ke svému konci. Taky už ve vzduchu cítí podzim? Tak moc se na něj letos těším! Miluji tu jeho barevnost. To sluníčko, které hřeje tak akorát a vlastně i to sychravo, které co nevidět přijde. Užívám si ještě ten krásně barevný mech v lese a ty muchomůrky, které se po každém dešti vyrojí....
Kdybyste se mě zeptali, jaké jé mé nejoblíbenější jídlo z dětství, neváhala bych a odpověděla: smažený sýr! Snad žádná rodinná oslava se neobejde bez vzpomínky na to, jak byl můj výběr z menu restaurací pokaždé stejný. Jo, každý rok si ze mě bratranci utahují! Byla jsem malá a smažák jsem fakt milovala....
Švestky a mák to je nezapomenutelná kombinace, která nikdy neomrzí. Tuhle dvojku vážně miluju! Myšlenka na makovec mě vrací do školních let, kdy jsem cestou na základku chodila kolem malé domácí pekárny a kupovala si v ní svačinu na velkou přestávku. Jo to byly časy! Střídala jsem tady pár svých oblíbených...
Rajčata, mozzarella a bazalka, to je pro mě léto! Miluji ta sluncem provoněná rajčata, která nám v létě zahrádka dává. Je to úplný požitek dát si je jen tak, lehce osolená a pokapaná olivovým olejem. A co teprve, když si k nim připravíte mozzarellu nebo ještě lépe burratu. To je teprve něco! Za mě...
Já tak miluju nakupování těstovin! Často v obchodě stojím před regálem nacpaným balíčky italské pasty a mnohdy objevím tu, kterou jsem doposud ještě neznala. Nejhorší je to ve specializovaných italských obchodech, tam jsem v úplném ráji! Nedávno jsem si z jednoho takového obdivování odvezla i balíček...
A je to tady zase! Opět přichází období, kdy si od našich ze zahrádky pravidelně odnáším plným košík cuket. Doma pak vymýšlím nové možnosti, kde tuto zeleninu zužitkovat a každý rok se tak popasuji s něčím novým. Cuketa nabízí nespočet variant a je skvělé, že právě ona patří mezi ty plodiny, které...
Nikdy by mě nenapadlo, že nastane situace, kdy u nás frekvence cestování tolik poklesne. Jasně, v životě se může stát kdykoliv cokoliv, ale i přesto jsem vždy poznávání nových krajin brala jako velkou součást mne. Součást, které se snad nikdy nechci vzdát. A taky, že nevzdám! Poslední měsíce nám život...
Máte rádi čínské restaurace? A jaké jídlo si v nich nejraději dáváte? U nás mají asijská jídla své čestné místo. Vaříme je rádi. Rádi si je dopřáváme na cestách a rádi si na nich pochutnáme v místních i zahraničních restauracích. Právě v restauracích se inspirujeme ke zdokonalování pokrmů, které si...
Krevety jsou u nás doma velmi oblíbené, a proto s nimi vymýšlím stále nové varianty pokrmů. Spoustu jich najdete v našich knihách a několik i tady na blogu. Dnes bych k nim chtěla přiřadit tuto smetanovou omáčku z rajčat a paprik, ke které mě inspirovala naše cesta do Dubaje. Jaké krevety zvolit? Při...
Už jste se letos vydali hledat medvědí česnek? Věřím, že ano a pokud ne, určitě to napravte, dnes pro Vás totiž máme tip, jak s touto bylinou naložit. Nejen, že si z něj připravíme pesto, ale rovnou jej použijeme na pečené brambory. „Pečené brambory?“ Určitě i nyní řeknete, že na tom nic není a možná...
Zlatým hřebem vánočního pečení je vždy pro nás příprava nepečeného cukroví. Takové přípravě vždy dominují vosí úly, které na našem vánočním stole nesmí nikdy chybět, ale také čokoládové lanýže, které se hodí nejen do etažéru s cukrovím, ale také do pěkné krabičky, která poslouží jako obal...
Vánoce se již pomalu blíží a mnoho z nás určitě nyní přemýšlí, co udělat s bílky, které nám zbyly po přípravě těst na vánoční cukroví. Možností jak takové bílky využít je hned několik. Můžete z nich připravit korpus na dort pavlova , nebo několik malých korpusků na malé pavlovičky,...
Každé vánoce si vzpomenu na to, jak jsme jezdili za babičkou abychom jí dovezli vánoční dárky a babička nám vždy přibalila domácí bramborový salát a láhev vaječného likéru. O babiččině vaječném likéru se u nás v rodině traduje, že na přípravu 1 litru likéru potřebujete 1 litr rumu a 1 litr...
Každý rok na stůl k našemu tradičnímu českému cukroví přidáváme i jedno, které nám připomínám některou z cest, jež jsme uplynulý rok zažili. Letos jich bylo mnohem méně, než jsme loni touto dobou plánovali, i přesto v nás mnoho zanechali. Dovezli jsme si z nich nespočet zážitků i receptů,...
Díky tomu, že můj praděda byl cukrář a babička jeho umění podědila, bylo u nás sladkého vždy víc, než dost. Když pak došlo na svátky, o laskominy jsme prakticky zakopávali a člověk ani nevěděl, co dřív ochutnat. Vše bylo tak dobré! Jak už to tak ale bývá, našly se i méně oblíbené kousky. Třeba...
Perník na plech je česká klasika, kterou si rádi dopřejeme po celý rok a já nemohu uvěřit tomu, že se zde tento náš oblíbený recept ještě nikdy neobjevil. V loňském roce jsme Vám jej představili na našem Instagramu, kde se tyto stromečky těšily velké oblibě a já jsem neskonale vděčná, že se...
Pomalu začínám přemýšlet nad nacházejícími Vánoci a nad tím, co komu nadělíme pod stromeček. Vždy jsem patřila mezi ty, kteří rádi rozdávají radost a kromě dárků, za kterými musím do obchodu, vždy přibalila i ten, který jsem s láskou vytvořila v domácí dílně. Už nějaký ten rok je naší domácí...
Vzpomínám na jeden deštivý den v Buenos Aires, kdy mě Natálka vzala na místní tržiště abych si na bleším trhu nakoupila něco pěkného na focení. Obě milujeme ten ruch marketů, kde člověk objeví spoustu starých novin, ústřižků, dopisů i zajímavého nádobí, které má za sebou již nejeden krásný...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.