Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Další výzva Foodblogu roku splněna. Tentokrát se jednalo o výzvu, kdy se měly dobroty párovat s nápojem Coffizz od Tchiba. A co jsem vymyslela za snack pro příchuť Coffizz maracuja? Nápadů bylo několik, ale nakonec jsme doma jednomyslně odhlasovali tyto müsli nanučky s jogurtem a ovocnou čokoládou....
Když se řekne léto, vybaví se mi chata => les => borovice => šišky. Každé léto trávím na Vranově, kde máme chatu. Ta je schovaná ve stínu borovicového lesa. Vůně borovicové smůly a jehličí je přímo omamná. Stejně tak je omamné i množství šišek, co každé léto při bouřkách popadá. Bývá jich vždy hodně,...
Druhá výzva na FBR s Mazagrande měla být podle plánu splněná už dávno, velké dokončování však probíhalo na poslední chvíli až dnes. Člověk míní... Nicméně myslím, že drobném zpoždění nakonec dortíkům prospělo. První čokoládový bochánek v sobě skrývá střed z yuzu krému. Položený je na oříškové křupavé...
Rok se s rokem sešel a Foodblog roku ve spolupráci s ETA je tu s další kulinářskou výzvou. Jelikož letos FBR slaví 10 let, téma se nabízelo samo - SLAVNOSTNÍ POKRM. Celá akce je pak pojatá tak nějak jako zahradní slavnost. Mé myšlenkové pochody k této příležitosti následovaly v pořadí: slavnost, zahrada,...
Umění Cedrica Groleta mě asi jen tak fascinovat nepřestane. Tentokrát jsem se pustila do přípravy zrnka rýže. Rýže uvařená ve smetaně, k tomu spousta vanilky, to je vám neuvěřitelná dobrota. Zrnko jsem navíc vylepšila slaným karamelem. Báječné je, že k tomu nepotřebujete speciální drahé formy, ale...
Žádné amarouny, žádné hokusy pokusy se pro letošní výzvu FBR u nás v kuchyni nekonaly. Dobře si tyto nanučky prohlédněte. To ony jsou teď jídlo budoucnosti. Tato dobrota totiž za nějaký čas bude součástí jednoho důležitého svatebního sladkého baru. Recept Mandlové praliné ...
Kdo by neměl rád bábovky? Zvláště pak, když se jedná o bábovku vláčnou, nadýchanou a chuťově bezchybnou. Což tato maková bábovka s mandlemi a vanilkou bezpochyby je. A víte, co je ještě na této bábovce bez chybičky? Ta forma! Jedná se o formu Charlotte od značky Nordic Ware . Značka už má dlouholetou...
Kávové zrno je inspirováno Cedricem Groletem. Jakmile se jednou pustíte do přípravy jeho ikonických dezertů, naprosto tomu propadnete a přemýšlíte, co všechno lze vlastně po cedricovsku vyrobit. Připouštím, že tyto recepty jsou trochu časově náročnější, ale technicky to zas taková hrůza není. Víceméně...
Buďme k sobě upřímní. Někdy zkrátka není čas tři dny čekat, až se vám správně vykrystalizuje náplň, zmrazí všechny komponenty do dezertu a náležitě rozvinou všechny chutě. Někdy je potřeba vzít buchtu na svačinu a upalovat do práce. No ano, je to tak! A proto přináším recept na osvědčené brownies,...
Znovu sem přidávám recept na vídeňské sušenky, avšak ve zcela novém kabátku. Inspirací při zdobení mi byl španělský cukrář Eric Ortuño. Sušenky tak dostaly slavnostnější nádech a myslím, že od sušenek se posunuly o dost blíže k definici dezertu. Je to dobrota! TĚSTO 190 g másla ...
Tohle tu už dlouho nebylo! Tytyna se pustila do přípravy slané pochoutky! Cesta k její výrobě byla trnitá, ale co bych pro soutěž od FOOD BLOG ROKU a společnosti ETA neudělala, že?! Samotný recept není zas tak složitý, mnohem náročnější bylo jeho designové provedení a vymýšlení nových technologií!...
Take se vám někdy podařil opravdu hodně dobrý kup? Já za takový podařený kup považuji zakoupení formy na fashion éclairs. Je to totiž neuvěřitelně multifunkční formička! Kromě samotného dezertu fashion éclairs mi skvěle posloužila i jako zdobící prvek na klasické éclairs z odpalovaného těsta. Oba výsledky...
Nejprve jsem zlatý oříšek obdivovala v cukrářské knize Cedrica Groleta, poté jsem oříšek ochutnala v úpravě pražské kavárny IF a nakonec si připravila tento ikonický oříšek doma. Zlaté provedení jsem však nahradila přírodní variantou a přízpůsobila si i náplň. Z původního receptu jsem zachovala jen...
Kdo by neměl rád "Krtkův dort"? No schválně?! Proč se ptám? Protože právě tento ikonický dezert mi byl inspirací pro mé víkendové pečení. Konečně jsem se rozhodla vyzkoušet kakaové odpalované těsto a musím říct, že mi asi chutná ještě více než to světlé. Choux jsem naplnila karamelem, banány a čokoládovou...
Když jsem připravovala tyto tartaletky, nebyla jsem stále spokojená s jejich zdobením. Povolala jsem proto rodinnou radu a zjišťovala, zda je desing tartaletek v pořádku. Byla jsem přesvědčována, že ano, že hezčí tartaletky neviděli, a tak podobně. Nakonec jsem se přesvědčit nechala a s odstupem času...
Po úspěchu twix tyčinek jsem se rozhodla připravit další slavnou pochoutku a to pěkně poctivě po domácku. Kokos a cukr má doma snad každý. Kokosový krém seženete ve zdravé výživě. Nakonec namočit do mléčné čokolády a máte hotovo. :) Recept Těsto 200 g tučného strouhaného...
Každý jistě zná karamelový větrník z odpalovaného těsta a taky takovou tu karamelovou šlehačku, kterou má v sobě, viďte že?! No, tak přesně na to teď zapomeňte a nostalgické vzpomínky na dětství odložte stranou, protože tu mám naprosto dokonalé karamelové éclairs, které kupovaný větrník strčí hravě...
Myšlenka na tvorbu tohoto dezertu sahá až do období letošních Velikonoc. Původní verze měla vypadat jako rozverně jarní Millionaire's shortbread ozdobené čokoládovými vajíčky a kandovanými květy fialek. JENŽE! Věřili byste tomu, že během Velikonoc neseženete v obchodech malá čokoládová vajíčka? Zní...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.