Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Je to tu.. zhruba po roce se vracím na místo činu. V uplynulém roce se toho stalo spoustu, jak dobrého, tak i toho špatného a tak nějak jsem neměla energii se blogu věnovat. Dneska mě ale zcela nečekaně popadla múza a tak jsem tu :) Je totiž naprosto ukázkové sobotní odpoledne, kdy to člověka přímo...
Skoro týden mi ležela v lednici Hokkaidó a já pořád přemýšlela, co s ní. Salát, polévka, k masu.. to všechno už jsme zkoušeli a chtěla jsem něco jiného. Včera mě přepadla hrozná chuť na quiche a já se zděšením (:D) zjistila, že už jsem ho pár měsíců nedělala. A přesně v tu chvíli mi v hlavě zablikal...
Letošní Velikonoce jsem místo mazance pekla mrkvový dort. Jsem sice -co se svátků týče – až trapný tradicionalista, ale tentokrát se Země pohnula a já se pustila do dortu. Možná jsem si tím na sebe ušila bič, protože dort byl tak strašně dobrý, že se obávám, že už se bez něj žádné Velikonoce,...
Doma si hodně zakládáme na pořádných víkendových snídaních, takže není nic neobvyklého, že si děláme palačinky (resp. ty mi dělá můj drahý) a nebo lívanečky. Problém ale nastává tehdy, když chcete být hned po snídani funkční, protože po pár lívancích je to spíš na gauč a čumendo na televizi. A přesně...
Ještě relativně nedávno mi kuskus nic neříkal. Jak to tak ale obvykle bývá, věkem se chutě mění a tak si i tahle potravina našla stálé místo v naší kuchyni. Tohle je navíc tak strašně jednoduché a rychlé jídlo, že se tomu snad ani nedá říct recept, takže to berte spíš jako inspiraci :) INGREDIENCE...
Tohle nasládlé snídaňové pečivo pochází z Francie a vy si ho určitě zamilujete. Těsto je na povrchu křehké a uvnitř krásně nadýchané a voní po másle. Nejlepší jsou jen tak s hrnkem kávy nebo kakaa.. ale marmeláda nebo med taky není k zahození :) INGREDIENCE 500g hladké mouky 200ml plnotučného...
Vánoční šum pomalu utichá a většina se začíná připravovat na Silvestra. U nás se sice novoroční oslavy nedají – co do rozsahu a intenzity – srovnávat s těmi vánočními, ale něco dobrého k zakousnutí si určitě neodpustíme. Nejdřív jsem přemýšlela, o jaký nový recept se mám s vámi podělit,...
V článku najdete souhrn všech receptů, které jsem v minulosti dávala na blog a které ráda používám jako jedlé dárky pro mlsouny. Třeba vám tím ušetřím nejedno dilema. Přeci jen si troufám tvrdit, že sklenice rillettes potěší tatínka mnohem víc než fusekle :D Asi nemám smysl k tomu vypisovat román....
Ten nejlepší na světě.. Takže co? Takže ho rozhodně potřebujete.. k balení dárků a cukroví povinná výbava :) INGREDIENCE 5 žloutků 1 salko 1 vanilkový lusk 300-500ml rumu 250ml smetany 31% nebo 33% 400ml mléka pokud rádi sladíte, tak moučkový cukr podle chuti...
Aneb vanilkové rohlíčky. Název jsem záměrně nechala v originálním znění, jelikož mám tenhle recept z Rakouska, kde jsou vanilkové rohlíčky oblíbené stejně, jako u nás. Je mi jasné, že každá rodina má ten svůj nejlepší recept, ale i tak jsem si řekla, že půjdu s kůží na trh a podělím se o ten svůj.....
Poslední dva dny tu máme naprosto ukázkový podzim s ranní mlhou a propršeným dnem i nocí. Obvykle v tomto čase začnu ztrácet energii(resp. za měsíc jí budu mít zase plno, protože začnu vymýšlet vánoční dekorace a Vánoce vůbec.. no, dobře – přiznávám, že už pokukuju po adventních věncích teď...
Ano, vím. A strašně se stydím za to, že další recept přidávám po tolika týdnech. Ale všichni to určitě znáte – občas se člověku nahrne tolik věcí, že pak neví, kam dřív skočit a v tu chvíli si, chtě nechtě, musí stanovit priority. Další věc je, že jsem neposedný člověk, a tak jsme se začala...
Konečně tu máme sezónu čerstvého ovoce a zeleniny v plném proudu. Když si odmyslím ta nechutná vedra (dneska – zaplať pán Bůh – prší :), tak má tohle období samá pozitiva. Kdy jindy v roce si můžete zajet na pole nasbírat jahody, kdy jindy mají rajčata lepší chuť, …? A přesně proto...
Jak jste možná zahlédli na Facebooku, minulý měsíc jsme se stěhovali. Ano, bylo to náročné. A ano, již po prvních hodinách balení jsem přišla na kloub klasickému rčení “je lepší vyhořet, než se stěhovat” :D Vzhledem k tomu, že se na blogu věnuju i své oblíbené DIY kategorii a navíc...
Díky nachlazení jsem měla v lednici pořádnou zásobu zázvoru, tak mě napadlo, že bych si mohla udělat zázvorový sirup na léto. Správnou grilovačku si totiž bez pořádného steaku, grilované zeleniny a vychlazené zázvorové limči neumím ani představit. A když k tomu přidáte bílý rum, taky neprohloupíte...
K tomuhle koláči mě inspiroval klasický Chicken Pot Pie. Tyhle koláče jsou pro nás – možná – neobvyklé, jelikož náplň nemá na rozdíl od quiche tuhou náplň a těsto je i nahoře. Já jsem si recept upravila podle sebe, do náplně dala naše oblíbené ingredience a jak všem šmakovalo. Zkuste ho...
Máme tu pro vás první slibovaný článek v rámci projektu Zero Waste Family, na kterém spolupracujeme s Ikeou. Jak už název nápovídá, budeme se v něm věnovat promyšlenému vaření. Jinak řečeno, na modelovém nákupu si ukážeme, jak nakoupené suroviny využít co nejefektivněji, s absolutním minimem odpadu....
Dlouhou dobu jsme si lámali hlavu nad tím, do jakých vod se pustit, aby naše články nebyly jen o tom jednom… o jídle. Zároveň jsme se ale chtěli držet našeho oblíbeného tématu – tedy jídla :D Příležitost se nám naskytla, když nás oslovila Ikea s nabídkou účasti na projektu “zero...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.