V naší kuchařské show CHUTNÁ TO?! už Pavel Cejnar navštívil několik food blogerek i Muže roku 2015. Ochutnal spousty různých jídel a dezertů a jeho úlohou bylo rozhodnout, zda to chutná a nebo nechutná. V prvním díle nové série "Chutná to na grilu" se role obrací a Pavel vaří těm, kteří předtím uvařili jemu. Jak uspěje?
Pavel Cejnar se zatím pořadem krásně projídal a jeho příjemná úloha vrchního ochutnavače pro něj byla radostí. Nyní před ním stála pořádná zkouška a moderátor si stoupnul naopak za plotnu... Tedy spíše za gril. CHUTNÁ TO?! totiž začíná novou sérii na čerstvém vzduchu, ve které přinese skvělou inspiraci pro letní grilovačky.Pod dohledem šéfkuchaře Davida Izáka si v prvním díle vyzkoušel roli hostitele právě Pavel, který připravoval menu pro své minulé hostitele. Chutnal jim Francouzský koláč a bábovka na grilu?
Na Francouzský koláč potřebujeme:
Suroviny na 1 koláč:
1křehké těsto
60 g smetanového sýru Philadelphia
1-2 střední šalotky, nakrájíme na velmi tenké kroužky
75 g různých francouzských sýrů
půl lžíce cukru
25ml červeného portského vína
půl lžíce másla
půl lžíce octa balsamico
Bábovka na grilu:
2 vejce
1 prášek do pečiva
2 hrnky mouky
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 hrnek cukru krystal
1 vanilkový cukr
kakao