Léto a zmrzlina k sobě neodmyslitelně patří. Úžasná, osvěžující pochoutka plná toho, co máme rádi. Odkud se inspirovat při výrobě lahodné domácí zmrzliny, než od food blogerek? Abyste to měli ještě snadnější, ty nejlepší recepty jsme vypátrali za vás. :)
Zmrzlina, na kterou si vůbec nemusíte počkat
Jana z blogu Kuchařka pro dceru prozradila, jak na rychlou a snadnou zmrzlinu, která chutná naprosto báječně.Foto: kucharkaprodceru.cz
Budeme potřebovat:
500 g předem zmraženého ovoce (jahody, lesní směs, meruňky, broskve, tepelně upravená rebarbora, jednotlivě nebo v libovolné kombinaci)
2-3 lžíce cukru podle sladkosti ovoce
1 kelímek zakysané smetany
cca 100ml studeného mléka nebo méně
Jak na to, najdete na blogu.
Jahodovo-rebarborová zmrzlina
Foto: kitchenstory.cz
Výbornou zmrzku, na kterou si sice chvíli počkáte, ale stojí to za to, doporučují manželé v kuchyni z blogu Kitchen story. Rebarbora a jahody jsou vyhlášenou kombinací chutí, která vás dostane do kolen nejen v létě. Tahle pochoutka se prostě nedá nezkusit.
Budeme potřebovat:
150 g rebarbory
3 lžíce medu
1 lžíce citrónové šťávy
120 g žervé ( Gervais nadýchaný )
220 g čerstvých jahod
100 g kokosového mléka
Postup najdete na blogu.
Mangovo-banánová zmrzlina
Foto: blog.fluffyoak.cz
Tahle rychlovka z blogu Fluffy Oak vás nadchne svou jednoduchostí a intenzivní chutí. Jestli jste milovníci manga, pak se při chuti téhle domácí zmrzky jednoduše roztečete. A co je na tom nejlepší? Potřebujete jen tři ingredience.
Budeme potřebovat:
1 Mango
2 Banány
cca 1 dcl vody
Postup najdete na blogu.
Domácí kokosová zmrzlina
Foto: nebevkuchyni.cz
Co byste čekali na blogu Nebe v kuchyni, než něco nebesky dobrého? :) Kokosová zmrzlina z Alpro kokosové smetany nás nadchla. Nejen, že skvěle chutná jen tak, ale můžete si ji dochutit dle toho, co máte rádi. Pokaždé tedy může být trochu jiná.
Budeme potřebovat:
3 střední vejce
250 ml alpro kokosové smetany
80 g cukru
2 lžíce domácího vanilkového cukru
špetka soli
+ hořká čokoláda, oreo, ovoce, oříšky
Postup najdete na blogu.
Ovocné nanuky
Foto: mezihrnci.cz
Lehké, šťavnaté ovoce je ideálním základem pro osvěžující zmrzlinu, na kterou si rádi vzpomeneme v horkých dnech. Mít v lednici stále připravené nanuky, pro které si pak prostě je sáhneme, je proto k nezaplacení. Jak na skvělé ovocné nanuky poradila autorka blogu Mezi hrnci.
Budeme potřebovat:
1 mango (230 g)
1 broskev
šťáva z 1 středního pomeranče
1 lžička cukr moučka (nemusí být)
Postup najdete na blogu.
Máte také oblíbený recept na domácí zmrzlinu? Podělte se s námi v komentářích. :)
Nyní se můžete zúčastnit VÝZVY o 25 litrů skvělé zmrzliny Manhattan! VÝZVA ZDE.