Když se řekne sendvič, většina z nás si představí dva plátky toastového chleba ze supermarketu a mezi nimi šunku a sýr. Food blogerky ale vidí jídlo trochu jinak, než běžní smrtelníci. Pojďme se podívat na pár sendvičů, které rozhodně nejsou žádná svačinka. :)
Flank steak sandwich podle Coolinářky
Tak tenhle recept nás zaujal na první pohled. I z té fotky cítíme, jak to voní! Takhle to vypadá, když připravuje sandwich opravdová Coolinářka. :)
Potřebujeme:
cca 250g flank steak (hovězí pupek)
kečup z červené řepy The Foraging Fox
rukola
cuketa
rajčata
stroužek česneku
olivový olej
chléb
hrubě mletý barevný pepř
sůl
Postup najdete na blogu.
Slaninový sandwich z blogu Popečeníčko
Vařit podle food blogerky je super. A co takhle vařit podle food blogerky, která vaří podle světoznámého kuchaře? Úžasný slaninový sandwich podle Jamieho Olivera připravila autorka blogu Popečeníčko a my musíme jen uznale pokývat hlavou. Tento recept je jednoduchý, stačí vám na něj pouze pár surovin a je to neskutečná dobrota.
Potřebujeme:
2 velké plátky slaniny
2 plátky toustového chleba
čedar
máslo
Postup najdete na blogu.
Zelený "veggie" sendvič podle Cat and Cook
Chcete si dopřát maximální chuť bez zbytečných kalorií? Tak to musíte vyzkoušet super zdravý "veggie" sendvič jako Ivča z blogu Cat and Cook. Tahle báječná svačinka nebo lehký oběd vás potěší s přáteli na pikniku nebo třeba na výletě.
Na 6 sendvičů potřebujeme:
Tmavý sendvičový chléb se slunečnicovými a dýňovými semínky
4 ks zralého avokáda
Šťáva z 1 citrónu
2 ks rajčete
3 snítky koriandru
Salát little gem
2 ks okurky
500 g cottage sýru nebo mozzarelly
Výhonky nebo klíčky (volitelné)
Olivový olej extra panenský
Sůl
Postup najdete na blogu.
Podzimní sendvič z blogu Žít Vege
Podzim už je skoro tady a dýňová sezóna je za dveřmi. Polévky, pečená dýně, saláty, kompoty, marmelády... Ale co si připravit dýňový vege sendvič? Tahle směsice chutí je jako ohňostroj. Spojení výrazných a jemných přísad tvoří dokonalou kombinaci.
Na dýňové pečivo potřebujeme:
1 a půl hrnku pšeničné(celozrnné) hladké mouky
1 a půl hrnku žitné mouky(nebo třeba špaldové)
1 a půl lžíce sušeného droždí
1 a půl čajové lžičky kypřícího prášku
1 skromná lžička soli
1 lžíce cukru/sirupu
cca půl hrnku pyré - rozmiovat
1 hrnek pečené dýně rozmixované a půl hrnku vody
3 lžíce oleje (chia, sezamová, slunečnicová a drcená lněná semínka)
Na náplň potřebujeme:
červená řepa(oloupaná, nakrájená na plátky, zakápnutá olejem, osolená, opepřená, očesnekovaná a upečená do měkka)
dýně (hokaidó - nakrájená na menší kousky, zakápnutá olejem, osolená, opepřená, očesnekovaná a upečená do měkka)
klíčky(např. mungo)
čerstvé špenátové listy
vlašské nebo pekanové ořechy
sušená rajčata
avokádo (buďto jen rozetřené zralé avokádo nebo pesto)
mrkvová pomazánka (povařená mrkev rozmixované se solí, pepřem, česnekem, lahůdkovým droždím a petrželkou)
slunečnicové semínko
Postup najdete na blogu.
Už jen při slově barbacue se nám sbíhají sliny a při pohledu na tenhle dokonalý sendvič jsme dostali pořádný hlad. Důkladně naložené masíčko, křupavá bagetka, zeleninka a lahodná BBQ omáčka vlastní výroby. Takový sendvič si připravte podle Kitchen story a nebudete litovat.
Potřebujeme:
600g vepřové krkovice
chlebová bageta
červená cibule
mix salátů
olivový olej
BBQ omáčka:
4cm kousek oloupaného zázvoru
3 stroužky česneku
1/2 lžíce uzené červené papriky
125ml kečupu
50g hnědého cukru
60ml hnědého dominikánského rumu
1 lžíce Worcesterové omáčky
3 lžíce citrónové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
1/4 lžičky
chilli
sůl, pepř
Postup najdete na blogu.
Vyzkoušejte také luxusní Club sandwich podle Meg v kuchyni, kterým si omotala okolo prstu Pavla Cejnara v CHUTNÁ TO?!.