Připravte si úžasný Club Sandwich podle finalistky Blogerky roku v kategorii Food, Meg v kuchyni, který nám uvařila v CHUTNÁ TO?!. Tahle kombinace chutí je jednoduše dokonalá!
Na bochník toastového chleba potřebujeme:
190 g zakysané smetany (případně 180, pokud koupíte menší kelímek)
190 g vody
22 g cukru
1 g droždí (větší špetka)
1 malé vejce
375 g mouky (půl na půl hladká a polohrubá)
7 g soli
Na jeden Club sandwich potřebujeme:
3 plátky toastového chleba
jedno vejce
4 menší plátky slaniny
2 plátky sýra (cheddar)
4 listy salátu (nebo menší kousky ledového salátu, podle oka)
4 plátky okurky
4 plátky rajčete kuřecí maso (grilované, pečené, smažené)
2 plátky červené cibule
Omáčka:
5 lžic zakysané smetany
2 lžíce sladké chilli omáčky (na kuře, na mořské plody)
jedna jarní cibulka
Bramborové lupínky k jednomu sendviči:
1-2 brambory, omyté kartáčkem olivový olej sůl
Postup:
- Začínáme chlebem. Buď ráno nebo předchozí den smícháme v míse zakysanou smetanu, vodu, cukr, vejce a rozdrobené droždí. Přidáme (prosejeme) mouku a sůl a vařečkou zamícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin při pokojové teplotě kynout. Po vykynutí směs přendáme na pomoučněný vál a vytvarujeme do bochánku (je opravdu “tekutější”, nemá pevnou konzistenci klasického kynutého těsta). Ten přemístíme do máslem vymazané chlebíčkové formy a necháme 2-3 hodiny kynout. Vykynuté těsto Po vykynutí rozpálíme troubu na 250°C a chléb do rozehřáté trouby vložíme a nejlépe ji ještě zapaříme.
- Po deseti minutách snížíme na 220°C, po dalších deseti minutách na 200°C. Celkový čas pečení by se měl blížit k 45 minutám.
- V misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu a chilli omáčku. Přidáme na jemné půl-plátky jarní cibulku a omáčka do sendičů na místo klasické majonézy je hotová.
- Důkladně omyté brambory nakrájíme na tenké plátky a promícháme je v misce se lžící olivového oleje. Rozprostřeme je na pečící papír a dáme péct do trouby na 200°C. Ke konci pečení zapneme funkci grilu.
- Vychladlý toastový chléb nakrájíme na plátky. Zeleninu omyjeme a také nakrájíme. Plátky chleba nasucho opečeme. Vajíčko rozklepneme na pánev lehce vymazanou máslem a osmažíme z obou stran. Slaninu vypečeme na pánvi a osušíme na kuchyňských utěrkách. A vrstvíme. Jeden plátek toastového chleba potřeme omáčkou, dáme na něj salát a okurku. Na okurky rajčata, slaninu (2 plátky) a vejce. Plátek chleba potřeme omáčkou a položíme natřenou stranou dolů, na vajíčko. Zvrchu ho znovu potřeme a dáme na něj salát a kolečka červené cibule. Na cibuli kuřecí maso (znovu opečené nebo ohřáté), cheddar, slaninu a poslední plátek chleba zespodu potřený omáčkou. Do dvou rohů sendviče zapíchneme špejle a ostrým nožem (nebo vroubkovaným) diagonálně rozřízneme.
- Mezitím se upečou bramborové plátky, tak je osolíme podle chuti.
- Na talíři podáváme club sandwich s bramborovými plátky a omáčkou.
Za recept děkujeme Meg v kuchyni! :)