24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Recept na makronky se slaným karamelem

23.08.2016

Jsou malé, sladké a hříšně dobré. Kdo by je nemiloval. Makronky jsou velmi populárním dezertem a Meg v kuchyni nám v pořadu CHUTNÁ TO?! ukázala jak na ně. :)

Potřebujeme:

• jemně mleté blanšírované mandle (cca 112 g) 
• moučkový cukr (204 g)
• vaječné bílky (asi ze 3-4 vajec)
• cukr krupice (170 g)
• máslo (140 g)
• smetana ke šlehání (130 ml)
• sůl

Postup:

  1. Mleté mandle smícháme s moučkovým cukrem a přesyjeme přes sítko. 
  2. Bílky vyšleháme spolu s krupicovým cukrem až do "vysušeného" vzhledu.
  3. Pokud chceme do bílkové hmoty v tuto chvíli můžeme přidat barvivo, nejlépe gelové, a znovu minutu šleháme na maximum.
  4. Mandle s cukrem vmícháme do vyšlehaných bílků na několkrát, a opatrně spojíme tak, aby nebyla hmota příliš tekutá a aby se dobře slévala. (Uvidíte ve videu.)
  5. Dáme do zdobícího sáčku na nastříkáme makronky rovnoměrně na pečící papír. Můžeme použít šablonu pro sjednocení velikosti.
  6. Několikrát bouchneme plechem o linku nebo o zem, aby zmizely všechny bublinky.
  7. Necháme je zaschnout alespoň 20 minut a pokud nelepí, dáme je péct na 135°C na 18 minut.
  8. Po vychladnutí je slepíme krémem a necháme přes noc v lednici.

Krém:

  1. V hrnci si zkaramelizujeme cukr, přidáme 30g másla a přilijeme ohřátou smetanu a sůl. Potom si vyšleháme karamel v pokojové teplotě se zbytkem másla.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Populární blogy

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.