Vyzkoušejte luxusní těstovinový salát s úžasnou směsicí chutí. Tuhle delikatesu připravil Pavel Cejnar s Davidem Izákem pro nejkrásnější dívky České republiky a sklidili s ním velký úspěch. To prostě musíte vyzkoušet.
Těstovinový salát s gorgonzolou
Na 4 porce potřebujeme:
360g penne
sůl
2 stroužky česneku
500g římského salátu
100g gorgonzoly
3 lžíce olivového oleje/nebo oleje z vlašských ořechů
100g nasekaných vlašských ořechů (nebo pekanových)
8 lžic kefíru
pepř
sůl
lžička mletého chilli (nebo nasekané chilli papričky)
Postup:
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Salát propereme, osušíme a nakrájíme na proužky, gorgonzolu si nakrájíme na kostičky.
V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm česnek. Přidáme salát a sýr a zhruba 3 minuty necháme odležet. Poté přimícháme ořechy a kefír. Vše osolíme, opepříme a okořeníme chilli.
Těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Spolu s přísadami z pánve je dáme do mísy a promícháme.