Ricotta je italský sýr ze syrovátky se sladkou mléčnou chutí a měkkou zrnitou konzistencí. Vyráběla se už ve starém Egyptě a Římě. Ricotta znamená doslovně "převařený" a je velmi bohatá na proteiny, vitamíny a minerální soli. Uvařte si ricottové recepty podle blogerky Mámou stylově a vyhrajte odšťavňovač Philips.
Ricotta je velmi jemná a specifická svou mléčnou chutí, díky které se dá využít jak do slaných jídel, tak do sladkých dezertů. Tento tvarohový sýr dokáže zjemnit omáčku nebo udělat těsto vláčné a nadýchané. Alice z blogu Mámou stylově už na její výhody také přišla a v naší kuchařské show CHUTNÁ TO?! oslnila ricottovými recepty moderátora Pavla Cejnara.
Na tagliatelle s pečeným lilkem a ricottou potřebujeme:
2 lilky
Balení tagliatelle
2 balení ricotty (nebo jedno veliké cca 300g)
Sůl
Pepř
Česnek
Olivový olej
Čerstvá bazalka
Na ricottové lívance budeme potřebovat:
1 hrnek celozrnné mouky (jemně mleté)
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1 hrnek ricotty (cca 200g)
1 vejce
1/2 hrnku mléka
2 lžíce rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
1 lžičku vanilkového extraktu
1 rozmačkaný banán
Plánujete recepty podle Mámou stylově vyzkoušet? Neváhejte a vyfoťte hotové jídlo na instagram, přidejte hashtag #chutnato a označte @chutnato nebo nám fotky posílejte na email chutnato@blogtv.cz a vyhrajte skvělý odšťavňovač od Philipsu.
Další skvělé recepty a možnosti soutěžit najdete na BLOG TV. :)