Jak to vypadá, když se beauty blogerky postaví ke grilu? Terry Makeup Tutorials a Not So Funny Any si vyzkoušely báječné recepty na grilu podle šéfkuchaře Davida Izáka. Jak se jim povedl tvarohový koláč a salát s teriyaki steakem?
Terry se na svém blogu a kanále zabývá převážně make-up tutorialy a kosmetikou. Any se našla ve více kategoriích a sama o sobě tvrdí, že nedokáže dělat jen jednu věc. Na vaření prý ale nemají vlohy ani jedna. Jak to dopadne, když je proti sobě postavíte v grilovací challenge?
Terry a Any připravovaly pod dohledem šéfkuchaře Davida Izáka úžasný tvarohový koláč. Přestože upozornily, že ani jedna nevaří, práce jim šla skvěle od ruky a pochvalovaly si, jak je recept jednoduchý. A protože ke správnému grilování patří pořádný steak, vyzkoušely si také Asijský steakový salát s omáčkou Teriyaki.
Asijský steakový salát s omáčkou Teriyaki
Na 4 Porce:
1 hovězí flank steak, cca. 500 g
1 okurka
1 červená cibule
3 jarní cibulky
2 hlávkové saláty
1 polévková lžíce sezamových semínek
Sůl
Pepř
Omáčka Teriyaki (cca 175 ml):
125 ml sojové omáčky
50 ml vody
60 g třtinového cukru
12 g zázvoru
3-4 stroužky česneku
1 čajová lžička kukuřičné mouky + 2 polévkové lžíce vody
Příprava:
1. Nejdříve připravte omáčku Teriyaki, aby měla čas před podáváním vystydnout. Do hrnce dejte sojovou omáčku, vodu a cukr. Oloupejte a najemno nastrouhejte zázvor, oloupejte a rozmačkejte česnek a poté oba přidejte do pánve. Omáčku zahustěte kukuřičnou moukou smíchanou s vodou.
2. Omáčku Teriyaki za stálého míchání vařte nad středním teplem po dobu 3-4 minut, dokud nezhoustne. Poté ji umístěte do ledničky.
3. Nyní připravte zeleninu. Oloupejte okurku a nakrájejte ji nahrubo. Oloupejte červenou cibuli, rozpulte ji a nakrájejte na tenké plátky. Omyjte jarní cibulku a hlávkový salát, poté nakrájejte jarní cibulky na tenké plátky.
4. Smíchejte lísky salátu s červenou cibulí, jarními cibulkami a okurkou a posypte je sezamovými semínky. Semínka můžete pro ořechovější chuť opražit.
Na grilu:
1. Připravte gril na přímé teplo, cca 220°C.
2. Rošt ošetřete BBQ anti stick olejem. Položte flank steak na rošt a pečte nad přímým teplem po dobu cca 4 minut na každé straně. Po dosažení teploty středu 58°C flank steak sundejte z grilu.
3. Okořeňte flank steak solí a pepřem.
4. Nechte steak 8-10 minut odpočinout a poté nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte na salát. Podávejte s omáčkou Teriyaki.
Tvarohový koláč
Na 4 porce:
30 g mandlí
100 g čistých sucharů
20 g hnědého cukru
30 g (změklého) másla
2 špičky nože mleté skořice
7 žloutků
Tvarohová směs:
350 g plnotučného tvarohu
90 g přírodního sýru
90 g vanilkového cukru
20 g hladké mouky
7 žloutku
Kůra z jednoho bio pomeranče
Příprava:
1. Vezměte Alu misku cca 1 l. a vyložte papírem na pečení.
2. Připravte gril na nepřímé grilování a předehřejte jej (180 °C -200 °C ).
3. Suroviny na podklad koláče dejte všechny do kuchyňského mixeru a pečlivě rozmixujte aby se vytvořila drobivá směs. Směs vložte do misky a pečlivě natlačte na spodní část misky.
4. Mezitím smíchejte všechny suroviny na tvarohovou směs do hladké homogenní hmoty. Směs nalijte do misky na základ a opatrně stejnoměrně rozetřete.
5. Vložte na gril a asi 30 min pečte na nepřímo.