24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Terry Makeup Tutorials a Not So Funny Any v kuchařském souboji

13.07.2016

Jak to vypadá, když se beauty blogerky postaví ke grilu? Terry Makeup Tutorials a Not So Funny Any si vyzkoušely báječné recepty na grilu podle šéfkuchaře Davida Izáka. Jak se jim povedl tvarohový koláč a salát s teriyaki steakem? 

Terry se na svém blogu a kanále zabývá převážně make-up tutorialy a kosmetikou. Any se našla ve více kategoriích a sama o sobě tvrdí, že nedokáže dělat jen jednu věc. Na vaření prý ale nemají vlohy ani jedna. Jak to dopadne, když je proti sobě postavíte v grilovací challenge?

Terry a Any připravovaly pod dohledem šéfkuchaře Davida Izáka úžasný tvarohový koláč. Přestože upozornily, že ani jedna nevaří, práce jim šla skvěle od ruky a pochvalovaly si, jak je recept jednoduchý. A protože ke správnému grilování patří pořádný steak, vyzkoušely si také Asijský steakový salát s omáčkou Teriyaki.

Asijský steakový salát s omáčkou Teriyaki

Na 4 Porce:

1 hovězí flank steak, cca. 500 g
1 okurka
1 červená cibule
3 jarní cibulky
2 hlávkové saláty
1 polévková lžíce sezamových semínek
Sůl
Pepř

Omáčka Teriyaki (cca 175 ml):

125 ml sojové omáčky
50 ml vody
60 g třtinového cukru
12 g zázvoru
3-4 stroužky česneku
1 čajová lžička kukuřičné mouky + 2 polévkové lžíce vody

Příprava:

1. Nejdříve připravte omáčku Teriyaki, aby měla čas před podáváním vystydnout. Do hrnce dejte sojovou omáčku, vodu a cukr. Oloupejte a najemno nastrouhejte zázvor, oloupejte a rozmačkejte česnek a poté oba přidejte do pánve. Omáčku zahustěte kukuřičnou moukou smíchanou s vodou.

2. Omáčku Teriyaki za stálého míchání vařte nad středním teplem po dobu 3-4 minut, dokud nezhoustne. Poté ji umístěte do ledničky.

3. Nyní připravte zeleninu. Oloupejte okurku a nakrájejte ji nahrubo. Oloupejte červenou cibuli, rozpulte ji a nakrájejte na tenké plátky. Omyjte jarní cibulku a hlávkový salát, poté nakrájejte jarní cibulky na tenké plátky.

4. Smíchejte lísky salátu s červenou cibulí, jarními cibulkami a okurkou a posypte je sezamovými semínky. Semínka můžete pro ořechovější chuť opražit.

Na grilu:

1. Připravte gril na přímé teplo, cca 220°C.

2. Rošt ošetřete BBQ anti stick olejem. Položte flank steak na rošt a pečte nad přímým teplem po dobu cca 4 minut na každé straně. Po dosažení teploty středu 58°C flank steak sundejte z grilu.

3. Okořeňte flank steak solí a pepřem.

4. Nechte steak 8-10 minut odpočinout a poté nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte na salát. Podávejte s omáčkou Teriyaki.

Tvarohový koláč

Na 4 porce:

30 g mandlí
100 g čistých sucharů
20 g hnědého cukru
30 g (změklého) másla
2 špičky nože mleté skořice
7 žloutků

Tvarohová směs:

350 g plnotučného tvarohu
90 g přírodního sýru
90 g vanilkového cukru
20 g hladké mouky
7 žloutku
Kůra z jednoho bio pomeranče

Příprava:

1. Vezměte Alu misku cca 1 l. a vyložte papírem na pečení.

2. Připravte gril na nepřímé grilování a předehřejte jej (180 °C -200 °C ).

3. Suroviny na podklad koláče dejte všechny do kuchyňského mixeru a pečlivě rozmixujte aby se vytvořila drobivá směs. Směs vložte do misky a pečlivě natlačte na spodní část misky.

4. Mezitím smíchejte všechny suroviny na tvarohovou směs do hladké homogenní hmoty. Směs nalijte do misky na základ a opatrně stejnoměrně rozetřete.

5. Vložte na gril a asi 30 min pečte na nepřímo.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.