Dione je ryze česká značka prvotřídní zmrazené zeleniny a ovoce. Výzva pro blogerky tentokrát byla právě z této zmražené zeleniny uvařit recept, který si každá blogerka sama zvolila a k tomu dostala od firmy Dione balíček zeleniny a k tomu ještě něco na víc. U této výzvy jsme vybírali 5 vítězných receptů, které získaly balíček mražené zeleniny od firmy Dione v hodnotě 1.000 Kč.
A které recepty vyhrály?
1) Zapečené brambory se špenátem, hráškem a tuňákem
„Už jste zkusili kombinaci špenátu, hrášku a tuňáka? Pokud ne, určitě se mrkněte na tento ne příliš složitý, zato ale opravdu chutný recept.“
Na toto se nás hned na úvod ptá Iva z blogu Mezi Hrnci, rádi vyzkoušíme. :) Celý recept najdete zde. Gratulujeme!2) Zelené smoothie a tortilla s mixem masových kuliček a zeleniny
Janča z blogu Jane's moments si vybrala zmražený špenát a zeleninu na gril. A jak jí chutnalo?
“Byla jsem překvapena, neboť špenát nechutnal vůbec uměle ani mdle a měl krásnou zelenou barvičku. Od teď se nebudu bát tento špenát kupovat, protože v chladném období mi nahradí ten čerstvý a já si budu moci tento nápoj připravovat i do práce. Stačí jej pak přelít do malé lahvičky a vzít s sebou nebo jej mít v autě a osvěžit se během cesty.“
Celý recept najdete zde. Gratulujeme!3) Zeleninová polévka s mletým hovězím a fazolemi po mexicku a Slaninová panenka s omáčkou z lesních plodů s pečenými brambory.
„Mraženou zeleninu a ovoce jsem do této doby kupovala spíš z nouze, ale teď už to bude potěšení, nikoli kompromis. Výrobky od Dione mají barvu i chuť jako by byly čerstvé.“
Říká Daniela z blogu Daniela píše v článku, který celý naleznete zde. Gratulujeme!4) Brokolicový quiche s bramborovou krustou a Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou
„Zelenina je krásně křupavá a vůbec ne "blátivá", jak se mi už občas u jiných značek stalo. Je to tím, že používají techniku "šokového" zmrazení. Díky ní se v ovoci a zelenině uchová chuť, barva i vůně, jako by byla úplně čerstvá. Firma Dione nepoužívá konzervanty, stabilizátory ani barviva, což je pro mne také důležité a dávám palec nahoru!“
Řekla o zelenině Dione Martina z Pinch of Cooking my jsme se zde inspirovat nechali, Martiny panna cotta s jahodovou omáčkou vypadá opravdu skvěle. Celý recept najdete zde. Gratulujeme! 5) Dýňová roláda s vanilkovým krémem
„Kdo zná, tak ví, jak je pracné porcování dýně a tady to odpadá, což je super, takže jsem toho využila. Původně mě napadlo několik slaných pokrmů, co z ní udělat, ale nakonec mi přišlo zajímavé udělat roládu.“
A určitě to byla dobrá volba Barči z blogu Rebarboras Kitchen recept najdete zde. Gratulujeme!Ostatním zúčastněným blogerkám také děkujeme za krásné články, na které najdete odkazy v komentářích pod výzvou.