Pečená jablíčka s klobáskami a pórkem
Co potřebuješ:
-
400 g bílých grilovacích klobás (8 ks)
-
3 středně velká nakyslá jablka
-
500 g pórku nakrájeného na slabá kolečka
-
150 ml smetany na vaření
-
50 g slaniny nebo špeku nakrájeného na drobné kostičky
-
1 lžička kari koření, kousek rozmarýnu
-
sůl, bílý pepř, olivový olej
Jak na to:
Zapékací mísu pokapeme asi 3 lžícemi oleje, poklademe pórkem a zalijeme smetanou smíchanou s kari kořením, solí a pepřem. Na směs položíme lehce nakrojené klobásky, rozmarýn a osminky neoloupaných jablek zbavených jádřince. Posypeme kostičkami slaniny a zapékáme v troubě při 170°C asi 30 minut. Ke konci můžeme zapnout vrchní gril.
Podáváme s vařenými brambory.