Snídaně je startem do nového dne, tak si dopřejte něco dobrého.
Palačinky a lívance, dvě jídla, které bych mohla jíst neustála dokola a nikdy bych se jich nepřejedla. Už jen pro tu rozmanitost způsobů, na které si je můžeme připravit. A protože je mám nejraději jen tak, bez náplně, tak se snažím zakomponovat něco dobrého přímo do samotného těsta. Dnes to byla čokoláda.
Na tyto skvělé lívance budete potřebovat
-
1 šálek hladké mouky smíchené s 1 kypřícím práškem
-
2 lžíce cukru
-
3/4 šálku mléka
-
1 vejce
-
3 kapky vanilkového extraktu
-
2-3 lžíce malých kousků čokolády
-
špetka soli
-
rozpuštěné máslo na potření pánvičky při smažení
Postup je úplně jednoduchý. Mouku, cukr a sůl smícháme ve středně velké míse. Ve druhé si rozšleháme vejce, mléko a vanilkový extrakt a tuto směs přimícháme do směsi suchých přísad. Vše vymícháme do hladkého řidkého těsta. Důležitá část je nechat těsto tak půl hodinky odpočinout. Teď už si stačí potřít pánev rozpuštěným máslem, dát na ni lžíci těsta, kterou smažíme asi půl minuty, pak ji otočíme, posypeme pár kousky čokolády a opět půl minuty smažíme.
Lívance jsou jemné, nadýchané a já na ně dostala při psaní článku chuť, tak si je jdu udělat.