24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Energie do kapsy - 4. díl (bez výčitek)

16.04.2017
Kamila Opl
Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

Už jste asi zjistili, že doma vyrobené müsli tyčinky mohou být o poznání zdravější, než ty kupované. Zároveň je jasné, že se po nich nehubne a nenahradí nutný příjem ovoce a zeleniny. V každém případě si je můžete bez výčitek dopřát, pokud dodržíte pár základních pravidel. O těch si povíme dnes.

Na müsli tyčinky pohlížejte jako na svačinu nebo dezert. Vždy je proto doplňte nějakým mléčným výrobkem – obsažené bílkoviny vás zasytí. Stejně jako sladkosti není vhodné si tyčinky dopřávat večer před spaním. Při sestavování receptů se snažte použít ty nejkvalitnější suroviny – co nejvíce se vyhýbejte cukru a odolejte pokušení tyčinky polévat vrstvami čokolády.
V receptech, které vám v průběhu celého seriálu přináším, funguje jako pojivo většinou rozmixované ovoce, které je samo o sobě poměrně sladké. Není tedy třeba přidávat žádné zbytečné suroviny, které zdravotní přínos pokazí :)

Na závěr ještě jeden tip – využívejte superpotraviny – ať už ty české nebo zahraniční. Mezi superpotraviny lze zařadit oříšky & semínka, čerstvé datle, matchu, včelí pyl … Škála je opravdu široká a vy tak můžete své tyčinky obohatit o skutečně přínosné přísady. Z dezertu se rázem stane ještě o něco zdravější svačinka.
Superčokoládové müsli tyčinky s datlemi, 25 ks

230 g ovesných vloček
70 g kešu
70 g mandlí
120 g mix ořechů/semínek dle chuti
350 g čerstvých datlí
50 g raw kakaa
2 lžíce kakaových bobů
80 g arašídového másla
90 g datlového sirupu
špetka soli

1. Troubu předehřejte na 180°C. Vločky, kešu a mandle rozprostřete na plech a 10 minut pečte, dokud se příjemně nerozvoní (kontrolujte, ať se nepřipálí).
2. Mezitím v robotu rozmixujte směs oříšků a semínek, dokud nepřipomíná strouhanku. Poté přidejte omyté a vypeckované datle a promixujte v jednolitou hmotu. Do téhle hmoty přidejte kakao a ještě jednou pořádně promíchejte.
3. V rendlíku rozehřejte datlový sirup, sůl a arašídové máslo, dokud se nepropojí.
4. Ve velké míse smíchejte všechny hotové směsi a suroviny, propracujte rukama a natlačte do 20 x 20 cm velké formy vyložené potravinářskou folií. Pěkně upěchujte, aby byl povrch co nejrovnější a nechte vychladit.
5. Vychlazenou hmotu vyklopte z formy a nakrájejte na 25 čtverečků. Uchovávejte v lednici, kde vydrží minimálně týden.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.