Makronky se těší velké oblibě obzvlášť v poslední době. Pokud si na nich chcete pochutnat v kavárně či cukrárně, často se pěkně prohnete, proto se vyplatí, udělat si je doma přesně takové, na jaké máte chuť a tolik, kolik sníte. :)
Jednou z obecně nejoblíbenějších příchutí, jsou pistácie. Ať už u zmrzliny, sušenek nebo právě makronek. Lákavá zelenkavá barvička, božská chuť oblíbených oříšků a ta typická pistáciová vůně. Připravte si je například podle blogu U tytyny.Foto: utytyny.cz
Sladké a kyselé tvoří dohromady úžasnou explozi chutí. Často obsazovanou hlavní rolí této kombinace bývají maliny. Právě ty mají svou specificky kyselou chuť a nezaměnitelné aroma. V kombinaci s křupavým těstíčkem z mandlové moučky a vyšlehaných bílků, chutnají prostě báječně. Skvělý recept na malinové makronky najdete na Pěkně vypečeném blogu.Foto: peknevypecenyblog.cz
Skořice. Už jen při vyslovení tohoto slova si představíme tu zvláštně štiplavou, jemnou, a přitom výraznou chuť. Se skořicí je náš život perfektně okořeněný. Skvěle chutná v kávě, je nedílnou součástí štrůdlu, můžeme s ní dochutit i slané pokrmy a dodat jim šmrnc. Není proto pochyb, že se bude vyjímat i v makronkách. Skořicové makronky si připravte třeba podle blogu Na vidličku.Foto: navidlicku.com
Kdo nemá rád čokoládu? Tato pochoutka k dezertům prostě patří a bez ní by mlsání nebylo tím, čím je. Smetanové, čokoládové krémy a náplně jsou naprostým požitkem. Zkuste je vložit do zvenku křupavých a uvnitř vláčných makronek. Abyste čokoládovou klasiku trochu ozvláštnili, můžete si pohrát s barevným obalem, jako to udělala Cat and Cook.Foto: catandcook.cz
Originální tvary a nápadité zdobení se nevyhne ani makronkám. Trendům podléhají i kuchaři a cukráři. Například roztomilí mimoni si získali spoustu lidí. Například i autorku Pěkně vypečeného blogu, která upekla jejich makronkové dvojníky. :) Jak na to? Mrkni na recept.Foto: peknevypecenyblog.cz
Nebo můžete zkusit přírodní variantu se slaným karamelem, kterou nám připravila Meg v kuchyni v CHUTNÁ TO?! :)